Nutellás Bakbka recept: Ötleteltünk Mirtillel és úgy döntöttünk, hogy ma babka napot tartunk. Hiszen babka receptből sosincs elég! Nálam egy kis nutellás-epres babka, aminek a tésztája olyan finom, az a belül pihe-puha, kívül ropis. Mirtillnél pedig találtok egy szuper mentes babka verziót, nézetek be hozzá is a receptért: @mentesen_edesebb
Babka Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2 tojássárgája
- 50 g élesztő
- 80 g olaj
- 250 ml langyos tej vagy növényi tej
- 5 ek méz
- csipet cukor
További Hozzávalók:
- 150 g nutella
- 80 g eper jam
Nutellás Babka recept elkészítése
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Az élesztőt a langyos tejben elkeverjük, hozzáadjuk a csipet cukrot, majd felfuttatjuk.
- A lisztet egy nagy kelesztőtálba öntjük és hozzá öntjük a felfutott élesztőt, az olajat, a mézet és a tojások sárgáját is.
- Összegyúrjuk a hozzávalókat és egy nagy gombócot formálunk belőle.
- A kelesztőtálban minimum 2 órát kelesztjük a tésztát.
- Kinyújtjuk a tésztát, szép téglalap alakúra és megkenjük nutellával, majd a jammel.
- A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, kb. mint a bejglit.
- A tészta közepétől egy éles késsel ketté vágjuk a tésztát. Az így kapott két részt szépen összefonjuk, majd ugyanezt a másik felével is eljátsszuk.
- A babkát 180°C-on kb 25 perc alatt szép aranybarnára sütjük, picit kihűtjük és tetszés szerint porcukorral tálaljuk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu