Nutellás Babka recept

Nutellás Bakbka recept: Ötleteltünk Mirtillel és úgy döntöttünk, hogy ma babka napot tartunk. Hiszen babka receptből sosincs elég! Nálam egy kis nutellás-epres babka, aminek a tésztája olyan finom, az a belül pihe-puha, kívül ropis. Mirtillnél pedig találtok egy szuper mentes babka verziót, nézetek be hozzá is a receptért: @mentesen_edesebb

Nutellás Babka recept

Babka Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 50 g élesztő
  • 80 g olaj
  • 250 ml langyos tej vagy növényi tej
  • 5 ek méz
  • csipet cukor

További Hozzávalók:

  • 150 g nutella
  • 80 g eper jam

Babka recept

Nutellás Babka recept elkészítése

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. Az élesztőt a langyos tejben elkeverjük, hozzáadjuk a csipet cukrot, majd felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy nagy kelesztőtálba öntjük és hozzá öntjük a felfutott élesztőt, az olajat, a mézet és a tojások sárgáját is.
  3. Összegyúrjuk a hozzávalókat és egy nagy gombócot formálunk belőle.
  4. A kelesztőtálban minimum 2 órát kelesztjük a tésztát.
  5. Kinyújtjuk a tésztát, szép téglalap alakúra és megkenjük nutellával, majd a jammel.
  6. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, kb. mint a bejglit.
  7. A tészta közepétől egy éles késsel ketté vágjuk a tésztát. Az így kapott két részt szépen összefonjuk, majd ugyanezt a másik felével is eljátsszuk.
  8. A babkát 180°C-on kb 25 perc alatt szép aranybarnára sütjük, picit kihűtjük és tetszés szerint porcukorral tálaljuk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

 

Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.

Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]