Csokis Képviselőfánk recept: Szerintem a képviselőfánk az egyik olyan desszert, aminek az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint ahogy elképzeli azt az ember elsőre! Jóóó nem egy kis brownie egyszerűség, de tényleg nem bonyi!! Ráadásul ez most még extrán gyors is, hiszen krémnek ganache van benne. Enyhén szólva nagyon finomak!
Hozzávalók a Képviselőfánk égetett tésztájához:
- 15 dkg liszt (BL55)
- ½ dl étolaj
- csipet só és cukor
- 4 db tojás (L-es)
- 2,5 dl víz
- 1 tk sütőpor
Hozzávalók Krémhez:
- 350 g étcsoki töltelék ganache krém (elkészítéshez katt ide)
- 200 ml cukrozott, növényi habtejszín
Csokis Képviselőfánk recept elkészítése
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A száraz hozzávalókat összeszitáljuk.
- Egy közepes lábasba öntjük a vizet és az olajat, és felforraljuk.
- Amint forr kisebb adagokban hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, miután összeállt még 1 percig a tűzön kevergetjük.
- Egyesével belekeverjük a tojásokat.
- A kész masszát habzsákba öntjük, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol megformázzuk a képviselőfánkokat. Vizes kézzel letapogatjuk a csúcsukat, hogy ne égjenek meg sülés közben.
- A fánkokat 225°C-on alul-felül 5 percig, majd 200°C-on további 25 percig sütjük. Ne nyissuk ki sülés közben a sütő ajtaját!
- A megsült képviselő fánkokat kihűtjük majd tetszés szerint a csoki krémünkkel és tejszínhabbal töltjük, porcukorral tálaljuk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu