Korai már most puncsot kortyolgatni?
De most komolyan… Ha úgy gondolod, hogy igen az csak azért lehet, mert ezt a receptet még nem kóstoltad! Na mert ha már kóstoltad volna, most nagyon átéreznéd a dolgot. Előre szólok erősen alkoholos és nagyon finom! Jóóó lehet valakinek elég lenne vagy rumosan vagy borosan a puncs… de én mondom mehet egybe a kettő! Holnap hétfő, ha ez nem elég ok arra, hogy igyunk akkor semmi.
Hozzávalók 4 adag Puncshoz:
- 4 dl félszáraz fehérbor
- 80 ml Meggy-Szilva Ági szörp
- 2 dl fekete tea
- 2-3 db csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- pár csepp vanília paszta
- 6 cl rum
- 2 ek méz
- 1 ek citromlé
elkészítés
- A félszáraz fehérbort egy lábasba öntjük és feltesszük forrni.
- Hozzáadjuk a fahéjat, a csillagánizst, a vaníliát és a mézet.
- Ha már forr hozzáöntjük a fekete teát, a rumot, a gyümölcsszörpöt és a citromlét. Kb. 5-8 perc alatt összefőzzük.
- A kész gyümölcsös puncsot csészékbe öntjük és már kortyoltathatjuk is.
Egészségedre!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
A receptben használt Meggy-Szilva Ági:
Vegyes gyümölcsszörp Meggy-Szilva ízzel
“Ezt az szörpöt meleg szívvel ajánljuk a bekuckózós, hidegebb napokra.”
- Tartósítószer és édesítőszer nélkül
- Hozzáadott C-vitamint tartalmaz
- Hazai termék
- Kiszerelés: 0,7 liter