Ropogós Perec Recept Sajtszósszal

Ropogós perec recept mártogatni való sajtszósszal. Isteni kombináció. ❤️
Egyszerűen ki kell próbálnod, mert imádni fogod!

Ropogós Perec Recept

Hozzávalók a Perec tésztájához:

  • 500 g liszt
  • 50 g élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 ½ ek só
  • 200 g víz
  • 50 g olaj

További hozzávalók:

  • 1,5 L víz
  • 18 g szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • nagyszemű só

Egyszerű Ropogós Perec Recept

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A cukrot egy kisebb tálban elkeverjük a vízzel, és belemorzsoljuk az élesztőt. Teljesen elkeverjük és 15 percre félretesszük, amíg felfut.
  2. Amint felfutott az élesztő hozzáöntjük az olajat.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sót és összekeverjük. Majd a liszt felébe belekeverjük az élesztős keveréket. Jól elkeverjük és összegyúrjuk.
  4. Apránként hozzáadjuk a maradék lisztet is és fényesre dagasztjuk.
  5. A tésztánkat 1 órán át kelesztjük.
  6. A perectésztánkból lisztes kézzel 10 db 80g-os golyót gyúrunk. A golyókat hosszú, vékony rudakká sodorjuk (Minél hosszabbra sodorjuk, annál szebb lesz a végeredmény.) Majd perccé formázzuk. Ehhez a legegyszerűbb, ha a két végét csupán keresztbe hajtjuk.
  7. Egy közepes edénybe felforraljuk a vizet. Ha már forr hozzáadjuk a szódabikarbónát.
  8. A pereceket formázás után kettesével-hármasával előfőzzük a szódabikarbónás vízben. A pereceket csak 45 mp-ig hagyjuk a vízben, majd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket.
  9. Megkenjük tojással és megszórjuk nagyszemű sóval a pereceket. 230°C-on alul-felül sütésen kb 15 perc alatt készre sütjük a pereceket.

Ropogós Perec Recept Sajtszósszal

Hozzávalók a sajtszószhoz:

  • 60 g vaj
  • 4 ek liszt
  • 350 ml tej
  • 1 kk mustár
  • 50 g gouda sajt
  • 100 g trappista sajt
  • 50 g mozzarella
  • bors
  • szerecsendió

elkészítés

  1. A vajat egy kisebb lábasba öntjük és felolvasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet és tejesen elkeverjük. Szorgosan kevergetjük, majd apránként felöntjük a tejjel. Tovább kevergetjük, figyeljünk, hogy szép csomómentes legyen.
  2. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt és egy kis szerecsendiót reszelünk bele, és elkeverjük.
  3. A sajtokat lereszeljük és belekeverjük a tejes alapunkba.
  4. A kész sajtszószt tálaló tálkákba öntjük és mártogathatjuk is bele a friss pereceket.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Bajor Perec Recept Sajtszósszal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]