Ganache alaprecept /elkészítés, használat/

A Ganach krém 2 alapanyagból, csokoládéból & tejszínből áll. Nagyon-nagyon finom és nagyon egyszerű elkészíteni és dolgozni is vele.
Csokoládé fajtáktól függően változnak az arányok, valamint más-más arányban keverjük a hozzávalókat, attól függően mire használjuk pl.: díszítésnek, fondant alá…
Én 3 féleképen szoktam használni: tölteléknek, díszítésnek és bázisnak fondant alá. 

ganache recept

1. Tölteléknek (Tortákhoz, CupCake-hez)

ganache
Ganache tölteléknek (Tortákhoz, CupCake-hez)

MáMohr Csokoládés

  • 300ml cukrozott növényi habtejszín
  • 100g étcsoki
  • 100g tejcsoki

Étcsokis

  • 300ml cukrozott növényi habtejszín
  • 150g étcsoki

Tejcsokis és ízesített csoki (pl.: mogyorós, nugátos, epres…) 

  • 200ml cukrozott növényi habtejszín
  • 150g tejcsoki

Fehér csokis

  • 200ml cukrozott növényi habtejszín
  • 150g fehér csoki

Elkészítés:

  1. A tejszínt felfőzzük, ráöntjük a csokira és csomómentesen elkeverjük.

  2. A ganache krémünket a hűtőbe tesszük és teljesen kihűtjük.

  3. Ha kihűlt a tejszínt felverjük, a krémet habzsákba töltjük és díszíthetjük vele a cupcake-t. (Mikor felverjük rakhatunk bele habfixálót ha szeretnénk, de a csoki miatt nem szükséges 🙂 )

 

2. Ganache Díszítéshez

Nagyon szépen lehet vele a torta külsejére rajzolni, írni és különböző mintákkal díszíteni!

 

  • 250ml főző tejszín (min. 20%-os)
  • 150g fehér csoki
  • ételfesték

Elkészítés:

  1. A tejszínt felfőzzük, ráöntjük a csokoládéra és elkeverjük.
  2. Étel festékkel színezzük & már díszíthetjük is a tortát vagy a sütit, ahogy az a videóban is látszik.
ganache recept
Ganache Díszítéshez

3. Ganache a torták bekenéséhez Fondantos torták bázisának

Fondant alá bázisnak ez a legtökéletesebb, mert a mellett, hogy nagyon finom nem olvasztja meg a fondantot és az étcsokis verziója nagyon jól ellensúlyozza a fondant édességét.

Étcsokis

  • 200ml  főző tejszín
  • 400g étcsoki

Tejcsokis és ízesített csoki (pl.: mogyorós, nugátos, epres…) 

  • 200ml  főző tejszín
  • 500g tejcsoki

Fehér csokis (szőke csokis, ruby csokis)

  • 200ml  főző tejszín 
  • 600g fehér csoki (szőke csoki, ruby csoki)

Elkészítés:

  1. A tejszínt felfőzzük a csokival, majd csomómentesen elkeverjük.

  2. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.  (Nagy melegben tegyük hűtőbe, de min.: másfél órával használat előtt vegyük ki, hogy szépen tudjunk vele dolgozni.)

  3. Mindig két rétegben kenjük a tortára, ahogy az a videóban is látszik. 🙂

     

Sok siker a sütigyártáshoz és a krémek készítéséhez!

 

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

ganache recept
Ganache Fondantos torták bázisának

4 thoughts on “Ganache alaprecept /elkészítés, használat/

  1. Szia Mira!
    Mindenki nevében köszönöm a segítséget . Kapcsolódó kérdésem az lenne,hogy a fondant alákenős mennyiségek mekkora tortához elegendőek, ha duplán kenjük?
    Válaszodat előre is köszönöm.

  2. Kedves Míra! Az lenne a kérdésem, hogy fondant alá az étcsokis ganache-hoz használható vegán schlagfix habtejszín? Köszönöm a választ előre is! 🙂

    1. Sziaa kedves Réka! 😊
      Én azzal még nem próbáltam, de biztosan. Hulalával is mindig tökéletes lesz!🤤

      Szép napot!
      Míra :*

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük