A Ganach krém 2 alapanyagból, csokoládéból & tejszínből áll. Nagyon-nagyon finom és nagyon egyszerű elkészíteni és dolgozni is vele.
Csokoládé fajtáktól függően változnak az arányok, valamint más-más arányban keverjük a hozzávalókat, attól függően mire használjuk pl.: díszítésnek, fondant alá…
Én 3 féleképen szoktam használni: tölteléknek, díszítésnek és bázisnak fondant alá.
1. Tölteléknek (Tortákhoz, CupCake-hez)
MáMohr Csokoládés
- 300ml cukrozott növényi habtejszín
- 100g étcsoki
- 100g tejcsoki
Étcsokis
- 300ml cukrozott növényi habtejszín
- 150g étcsoki
Tejcsokis és ízesített csokis (pl.: mogyorós, nugátos, epres…)
- 200ml cukrozott növényi habtejszín
- 150g tejcsoki
Fehér csokis
- 200ml cukrozott növényi habtejszín
- 150g fehér csoki
Elkészítés:
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
-
A tejszínt felfőzzük, ráöntjük a csokira és csomómentesen elkeverjük.
-
A ganache krémünket a hűtőbe tesszük és teljesen kihűtjük.
-
Ha kihűlt a tejszínt felverjük, a krémet habzsákba töltjük és díszíthetjük vele a cupcake-t. (Mikor felverjük rakhatunk bele habfixálót ha szeretnénk, de a csoki miatt nem szükséges 🙂 )
2. Ganache Díszítéshez
- 250ml főző tejszín (min. 20%-os)
- 150g fehér csoki
- ételfesték
Nagyon szépen lehet vele a torta külsejére rajzolni, írni és különböző mintákkal díszíteni!
Elkészítés:
- A tejszínt felfőzzük, ráöntjük a csokoládéra és elkeverjük.
- Étel festékkel színezzük & már díszíthetjük is a tortát vagy a sütit, ahogy az a videóban is látszik.
3. Ganache a torták bekenéséhez Fondantos torták bázisának
Fondant alá bázisnak ez a legtökéletesebb, mert a mellett, hogy nagyon finom nem olvasztja meg a fondantot és az étcsokis verziója nagyon jól ellensúlyozza a fondant édességét.
Étcsokis
- 200ml főző tejszín
- 400g étcsoki
Tejcsokis és ízesített csoki (pl.: mogyorós, nugátos, epres…)
- 200ml főző tejszín
- 500g tejcsoki
Fehér csokis (szőke csokis, ruby csokis)
- 200ml főző tejszín
- 600g fehér csoki (szőke csoki, ruby csoki)
Elkészítés:
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
-
A tejszínt felfőzzük a csokival, majd csomómentesen elkeverjük.
-
Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. (Nagy melegben tegyük hűtőbe, de min.: másfél órával használat előtt vegyük ki, hogy szépen tudjunk vele dolgozni.)
-
Mindig két rétegben kenjük a tortára, ahogy az a videóban is látszik. 🙂
Sok siker a sütigyártáshoz és a krémek készítéséhez!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
Szia Mira!
Mindenki nevében köszönöm a segítséget . Kapcsolódó kérdésem az lenne,hogy a fondant alákenős mennyiségek mekkora tortához elegendőek, ha duplán kenjük?
Válaszodat előre is köszönöm.
Sziaa 🙂
Nagyon szívesen. 26-28 cm-es tortákhoz bőven elegendő duplán kenve is.
Szép napot!
Míra :*
Kedves Míra! Az lenne a kérdésem, hogy fondant alá az étcsokis ganache-hoz használható vegán schlagfix habtejszín? Köszönöm a választ előre is! 🙂
Sziaa kedves Réka! 🙂
Én azzal még nem próbáltam, de biztosan. Hulalával is mindig tökéletes lesz! 🙂
Szép napot!
Míra :*
A növényi hányadék pl hullala nem habtejszín!
Hogy lehet valaki ilyen buta és igénytelen?
Kedves Gábor!
Üdvözlöm az alábbi beszélgetésben, amely a növényi habalapanyagokról a.k.a. növényi habtejszínekről szól. Köszönöm, hogy cseppet sem személyeskedő hozzászólásával értéket teremtett és véleményével előrevitte a beszélgetést. Szép munka!
Üdv,
Míra