A legegyszerűbb és legkiválóbb vajas tészta recept. Kiváló gyors gyümölcsös pite alapnak, galettenek stb. Bármit készítek belőle még ki se hűl és már el is fogy. ❤️ Az ilyen recepteket érdemes elkészíteni! 🙂 Elkészítése nagyon egyszerű, pont mint dolgozni vele és még mosogatni sem kell sokat utána!
*tojásmentes; laktózmentesen is elkészíthető
- 25 dkg hideg apróra kockázott vaj
- 50 dkg liszt
- kb 1,5 dl hideg víz
- pici só
(Fontos, hogy hideg legyen és ne kézzel gyúrjuk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől!)
elkészítés
- A lisztet és a sót, a vajjal robotgép segítségével dara szerűre keverjük.
- Hozzáadjuk a víz felét és a géppel átkeverjük.
- Hozzáadjuk a víz másik felét és gyorsan összegyúrjuk (gyorsan hogy ne olvadjon meg a kezünktől!)
- 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
- Kinyújtjuk a tésztát, és formára vágjuk.
- Megtöltjük gyümölccsel vagy esetleg finom édes krémmel.
- 180 C-on 40 percig sütjük. Muffin formába is süthetjük, ekkor kicsi kör alakúra szaggatjuk, Muffin formákba simítjuk őket és csak kb 15-20 percig sütjük 180 °C-on.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu
Kedves Míra!
A te recepted alapján állítottam össze a sütinkhez a tésztát, ami nem okozott csalódást 🙂 Több vajas tészta receptet próbáltam, viszont ez a recept lett a befutó! Könnyű vele dolgozni, nem hullik szét, nem ragad, nem szakad. Ahogy kivettem a sütőből, nem igazán volt ideje hűlni. 🙂
Körtés tekercs fahéjas cukorral 🙂
Kedves Zita!
Köszönöm szépen a visszajelzést és a képet, nagyon örülök neki, olyan jó ezt olvasni! 🙂
Szép hétvégét és további jó sütögetést neked! 🙂
Szióka 🙂 🙂
Most csináltam meg a tészta most szársznak tűnik. Amikor kihült hidegen vanília puding ,málna ês tortazselé. Kinézetre szép.
Kérdésem lenne,hogy mikorra puhul még a tésztája ? A maradék tésztából hókifliket csináltam 🙂 🙂
Szia,
az teljesen okésnak hangzik. 🙂 Egy éjszaka alatt bepuhul, remélem nagyon finom lett. 🙂