Madeleine recept

Madeleine recept

Nagyon gyors és nagyon egyszerű francia édesség.

Ezt a Madeleine receptemet imádom még kis csokipasztillákkal felturbózni vagy egy kis aszaltgyümivel, de készítettem már Matcha-s verziót is. Mindig nagyon finom.

 

Madeleine Hozzávalók:

  • 4 tojás (M-es)
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • fél citrom leve
  • vanilia paszta
  • csipet só

elkészítés

  1. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük.
  2. Beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a vajat, a citromlét, a sót és jól elkeverjük. (Ha szeretnénk, keverhetünk bele csoki cseppeket, aszalt gyümölcsöt stb. is)
  3. 180°C-on kb 15 perc alatt megsütjük.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Madeleine recept

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet