Nagyon gyors és nagyon egyszerű francia édesség.
Ezt a Madeleine receptemet imádom még kis csokipasztillákkal felturbózni vagy egy kis aszaltgyümivel, de készítettem már Matcha-s verziót is. Mindig nagyon finom.
Madeleine Hozzávalók:
- 4 tojás (M-es)
- 15 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 12 dkg olvasztott vaj
- fél citrom leve
- vanilia paszta
- csipet só
elkészítés
- A tojásokat a porcukorral habosra keverjük.
- Beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a vajat, a citromlét, a sót és jól elkeverjük. (Ha szeretnénk, keverhetünk bele csoki cseppeket, aszalt gyümölcsöt stb. is)
- 180°C-on kb 15 perc alatt megsütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.