*Tojásmentes, kevés cukrot tartalmaz
A fordított almatortáról először Susan Loomis könyvében olvastam és nagyon megtetszett. Anyukám nagy kedvence lett ez a sütemény. Ha megkérdezem mit készítsek, mindig ez a kívánsága. Imádja, hogy nem túl édes gyümölcs íze van. Készíthetjük barackból, szilvából, körtéből is, mindenhogy isteni. 🙂
Ez a torta egy 26 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Hozzávalók:
- Francia vajastészta
- 8 db alma
- 4-6 ek cukor
- 80g teavaj
Elkészítés:
- Az almákat meghámozzuk és negyedekre vágjuk.
- A cukrott egy serpenyőbe (aminek a füle is hőálló és betudjuk rakni a sütőben) öntjük, rátépkedjük a vajat és szépen, körkörösen belefektetjük az almaszeleteket is.
- Lefedjük a serpenyőt fedővel, és az almákat közepes fokozaton megpároljuk. (Nem kell kevergetnünk vagy hozzányúlnunk, csak hagyjuk szépen párolódni a saját gőzében.) Nem kell túl puhára főzni a gyümölcsöket, csak pároljuk kb. 35 percet, hiszen még úgy is megsütjük.
- Ha már jól átpárolódott az alma a kinyújtott tésztát gyorsan rásimítjuk a gyümölcsökre, és mehet be a sütőbe. (Gyorsan, mert elkezd olvadni a vaj!)
- Előmelegített sütőbe 200°C-on kb. 25 perc alatt megsütjük.
- Még langyosan ráfordítjuk egy tálalótányérra, és fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂