*elég édes süti, nyugodtan lehet csökkenteni a cukor mennyiséget 🙂
Hozzávalók 1 tepsihez:
Krém:
- 2 dl tej
- 15 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 ek búzadara
- 17 dkg vaj
elkészítés
- A vajat a cukorral kikeverjük.
- A tejet elkezdjük forralni és belekeverjük a grízt. Kihűtjük.
- Kanalanként hozzákeverjük a cukros vajhoz a grízes krémet és kész is.
Tészta
- 45 dkg liszt
- (2 ek tej nem mindig szükséges)
- 3 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 ek méz
- 15 dkg cukor
elkészítés:
- A mézet elkeverjük a vajjal, majd a cukorral.
- Hozzáadjuk a tojást és jól elkeverjük. Robotgéppel átkeverjük, majd vízgőz fölé emeljük és keverjük tovább.
- Hozzáadjuk a lisztet is és elkeverjük. Tűzhelyen, vízgőz fölött addig keverjük, amíg össze nem áll (mehet bele a tej is ha szükséges)
- Ha összeállt lisztezett felületen átgyúrjuk, 4 részre osztjuk és vékonyra nyújtjuk.
- Vajazott lisztezett tepsi hátán 175°C-on pár perc alatt aranybarnára süssük. Tényleg pár perc, úgyhogy figyeljünk oda, ne szárítsuk ki!! 🙂
Összeállításhoz
- 1 kis üveg lekvár (szerintem kajszival a legfinomabb)
- 1 tábla csoki + 1 ek olaj összeolvasztva
- 1 tészta a tepsi aljába, jó vastagon megkenjük lekvárral.
- 2 tészta jön a lekvár tetejére. A 2 tésztát megkenjük krémmel.
- 3 tészta a krém tetejére és ezt is megkenjük a krémmel.
- Lefedjük a 4 tésztával és leöntjük csokival
Minimum 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon és összeálljon 🙂
Kellemes Karácsonyi ünnepeket, kellemes elkészítést és jó étvágyat kívánunk hozzá!
Míra és Rózsika :*
Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=CZYC750YbLE