Habkönnyű Mascarponés Málnatorta

? Itt van álmaid Málnatortája! ?☁️

Mascarponés Málnatorta Hozzávalók a Piskótához:

Ez a málnatorta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható.  Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 8 ek víz
  • 18 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 cs só

Mascarponés Málnatorta

elkészítés
  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a többi hozzávalóval elkeverjük és picit felhabosítjuk.
  3. A tojások fehérjét két részletben, óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kakaós masszába.
  4. A kész masszát 2 részre osztjuk és szilikonos sütőpapírral bélelet 18 cm-es tortaformákba öntjük. 180°C-on kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
  5. A kihűlt piskótákat 2-2 egyenlő lapra vágjuk.

Málna jam: 

  • 10-13 dkg vaníliás cukor
  • 300 g málna
  • 2 ek keményítő
  • 2 ek víz
elkészítés
  1. A málnát a cukorral elkeverjük és elkezdjük összefőzni.
  2. A keményítőt a vízzel csomómentesen elkeverjük.
  3. Az összefőzött málnákhoz hozzáöntjük a feloldott keményítőt és pár másodperc alatt, szorgosan kevergetve besűrítjük.
  4. Az összes piskóta lapunk tetejét megkenjük a langyos jammel. (A krémmel való összeállításnál ne felejtsük el, hogy az utolsó piskótát lekváros résszel lefelé fektessük le. 🙂 )

 

Mascarponés Málnatorta

Mascarponés krém:

  • 500g mascarpone
  • 500g cukrozott növényi habtejszín
  • 150 g vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi fahéj
  • málnapiros ételfesték
elkészítés
  1. A habtejszínt, a vaníliás cukrot, és a fahéjat a mascaponéhoz öntjük, és kemény habbá verjük. Sürű, lágy, édes és habos krémet kell kapnunk.
  2. A krém 1/5-ét málnapirosra színezzük.
Torta összeállítása:
  1. A tortát a fehér mascarponés krémünkkel rétegezük és teljesen be is burkoljuk vele.
  2. A málnapiros krémet egy spatulával foltokban felvisszük a torta külsejére, a fehér krémre, majd egy kiskanál segítségével rusztikusan elsimítjuk.
  3. Pár órára a hűtőben pihentetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]