Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Narancsos Tiramisu Hozzávalók:
- 250g mascarpone
- 200g habtejszín
- 5 ek vaníliáscukor (+/- ízlés szerin)
- 1kk fahéj
- 1 narancs leve
- espresso
- 150 g babapiskóta
- 2 ek kakaópor
Elkészítés:
- A mascarponet robotgép segítségével teljesen elkeverjük a narancsok levével.
- Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, jól elkeverjük.
- Majd a habtejszínnel is elkeverjük.
- 6db poharat előkészítünk.
- A babapiskótákat egyesével az espressóba forgatjuk és a poharaink aljába fektetjük, szorosan egymás mellé.
- A krém felét eloszlatjuk a babapiskótákon, megszórjuk kakaóporral.
- Ráfektetjük a következő réteg babpiskótát, majd befedjük a maradék krémmel.
- Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
- Tálalás elött megszórjuk kakaóporral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tiramisuról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://www.instagram.com/p/B96jZJhBLg5/