chili con carne

chili con carne

Ha kicsit bizonytalan vagy még a főzés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE egy kis segítségért. 🙂 

Hozzávalók  4-6főre

  • 75 dkg darált marhahús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1ek zöldfűszersó
  • só, bors
  • 1 1/2 dl vörösbor
  • 1 tk őrölt chili paprika (+- ízlés szerint)
  • 720 ml paradicsomszósz
  • 2 db babérlevél
  • 1 kis konzerv kukorica
  • 1 kis konzerv bab

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát felkockázzuk.
  2. Kis olajon a hagymát sóval, borssal, zöldfűszerkeverékkel együtt megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a húst és körbe pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a vörösbort és magas lángon felforraljuk és elfőzzük.
  5. Beleöntjük a paradicsomszószt, hozzáadjuk a babérlevelet és a chilit is (még sózhatjuk, borsozhatjuk ha szükségesnek ítéljük).
  6. Összefőzzük.
  7. Beleöntjük a babot és a kukoricát és még egy kicsit főzzük.
  8. Házi tortillával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült ételekről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.instagram.com/p/B_Nh5TphY4G/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha