Ha kicsit bizonytalan vagy még a főzés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE egy kis segítségért. 🙂
- 75 dkg darált marhahús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1ek zöldfűszersó
- só, bors
- 1 1/2 dl vörösbor
- 1 tk őrölt chili paprika (+- ízlés szerint)
- 720 ml paradicsomszósz
- 2 db babérlevél
- 1 kis konzerv kukorica
- 1 kis konzerv bab
Elkészítés:
- A vöröshagymát felkockázzuk.
- Kis olajon a hagymát sóval, borssal, zöldfűszerkeverékkel együtt megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a húst és körbe pirítjuk.
- Hozzáadjuk a vörösbort és magas lángon felforraljuk és elfőzzük.
- Beleöntjük a paradicsomszószt, hozzáadjuk a babérlevelet és a chilit is (még sózhatjuk, borsozhatjuk ha szükségesnek ítéljük).
- Összefőzzük.
- Beleöntjük a babot és a kukoricát és még egy kicsit főzzük.
- Házi tortillával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült ételekről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://www.instagram.com/p/B_Nh5TphY4G/