chili con carne

chili con carne

Ha kicsit bizonytalan vagy még a főzés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE egy kis segítségért. 🙂 

Hozzávalók  4-6főre

  • 75 dkg darált marhahús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1ek zöldfűszersó
  • só, bors
  • 1 1/2 dl vörösbor
  • 1 tk őrölt chili paprika (+- ízlés szerint)
  • 720 ml paradicsomszósz
  • 2 db babérlevél
  • 1 kis konzerv kukorica
  • 1 kis konzerv bab

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát felkockázzuk.
  2. Kis olajon a hagymát sóval, borssal, zöldfűszerkeverékkel együtt megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a húst és körbe pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a vörösbort és magas lángon felforraljuk és elfőzzük.
  5. Beleöntjük a paradicsomszószt, hozzáadjuk a babérlevelet és a chilit is (még sózhatjuk, borsozhatjuk ha szükségesnek ítéljük).
  6. Összefőzzük.
  7. Beleöntjük a babot és a kukoricát és még egy kicsit főzzük.
  8. Házi tortillával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült ételekről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.instagram.com/p/B_Nh5TphY4G/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet