Krémes csokis kekszes szelet

Ebből a sütiből kb. 25 szelet lesz, kb 1 tepsi 🙂 

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért. 

Piskóta: 

  • 6 tojásfehérje
  • 3 tojássárgája
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 50 g étcsoki (apró darabokra vágva)
  • vanília
  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Belekeverjük a lisztet és a tojássárgájákat.
  3. Hozzáadjuk az étcsokit és a vaníliát is.
  4. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°C tűpróbáig sütjük.
  5. Kihűtjük.

Krém:

  • 500g Mascarpone
  • 400g habtejszín
  • 150 g csokis keksz (apró darabokra törve)
  • 6 ek cukor
  • vanília
  • pár csepp citromlé
  • 1 késhegynyi fahéj
  1. A Mascarponet elkeverjük a tejszínnel és a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a citromlét, a fahéjat és a vaníliát.
  3. Beleforgatjuk a csokis keksz darabokat.
  4. Rákenjük a kihűlt piskótára és tetszés szerint díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]