Ebből a sütiből kb. 25 szelet lesz, kb 1 tepsi 🙂
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért.
Piskóta:
- 6 tojásfehérje
- 3 tojássárgája
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 50 g étcsoki (apró darabokra vágva)
- vanília
- A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
- Belekeverjük a lisztet és a tojássárgájákat.
- Hozzáadjuk az étcsokit és a vaníliát is.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°C tűpróbáig sütjük.
- Kihűtjük.
Krém:
- 500g Mascarpone
- 400g habtejszín
- 150 g csokis keksz (apró darabokra törve)
- 6 ek cukor
- vanília
- pár csepp citromlé
- 1 késhegynyi fahéj
- A Mascarponet elkeverjük a tejszínnel és a cukorral.
- Hozzáadjuk a citromlét, a fahéjat és a vaníliát.
- Beleforgatjuk a csokis keksz darabokat.
- Rákenjük a kihűlt piskótára és tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂