Krémes csokis kekszes szelet

Krémes csokis kekszes szelet

Ebből a sütiből kb. 25 szelet lesz, kb 1 tepsi 🙂 

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért. 

Piskóta: 

  • 6 tojásfehérje
  • 3 tojássárgája
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 50 g étcsoki (apró darabokra vágva)
  • vanília
  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Belekeverjük a lisztet és a tojássárgájákat.
  3. Hozzáadjuk az étcsokit és a vaníliát is.
  4. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°C tűpróbáig sütjük.
  5. Kihűtjük.

Krém:

  • 500g Mascarpone
  • 400g habtejszín
  • 150 g csokis keksz (apró darabokra törve)
  • 6 ek cukor
  • vanília
  • pár csepp citromlé
  • 1 késhegynyi fahéj
  1. A Mascarponet elkeverjük a tejszínnel és a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a citromlét, a fahéjat és a vaníliát.
  3. Beleforgatjuk a csokis keksz darabokat.
  4. Rákenjük a kihűlt piskótára és tetszés szerint díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet