- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 50 g olaj
- 3 dl tej
- 2 dl szódavíz
- 1 cs
- A hozzávalókat összekevrejük habverővel és min 1/2 órát, de akár hosszabban is állni hagyjuk.
- Formaelválasztó spray-vel befújjuk a palacsintasütőnket és kisütjük a palikat. (Csak az első pali elött használjuk a spray-t, olaj van a tésztában nem fog leragadni.)
Cointreau-s gyümölcszselé:
- 4 ek cukor
- 8 cl Cointreau
- 15 cl víz
- 5cl piros gyümölcslé
- 2 marék aszalt vörösáfonya (nem cukrozott)
- 2 marék friss piros ribizli
- A Cointreau-t, a vízzel és a cukorral feltesszük forrni.
- Ha már elkezd sürűsödni hozzáöntjük a gyümilét.
- Ha már sűrűbb, cukorszirup állagú elkeverjük benne a gyümiket.
- Még melegen a kisült palikra öntjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült palikról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂