Sütés nélküli Vörösbársony-torta recept, fehér csokoládé ganacheal és pirított mandulával a tetején. Szuper egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető süti. 🙂
Hozzávalók a sütés nélküli Vörösbársony-torta ALAPJÁHOZ:
Ez az sütés nélküli Vörösbársony-torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 12 szeletre vágható.
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 250 g darált keksz
- 50 g olvasztott vaj
- 3-4 ek cukor
- 1 mk vanília paszta
- 30 ml cseppfolyós, málnapiros ételfesték
- 2 dl mandulatej
Hozzávalók a GANACHEhoz és a DÍSZÍTÉSHEZ
- 100 ml főző tejszín (min. 20%-os)
- 150 g fehér csoki
- 85 g szeletelt madula
elkészítés
- A száraz hozzávalókat egy nagy tálba öntjük és elkeverjük.
- Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a mandulatejet, a vanília pasztát, a málnapiros ételfestéket és pár perc alatt összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. A masszát egészen addig gyúrjuk, amíg a kristálycukor teljesen elolvad benne. Ez pár perc alatt megvan.
- A vörösbársony masszát egy 18 cm-es tortaformába fektetjük, szépen egyenletesen lelapítjuk.
- A csokit és a tejszínt összefőzzük. Akkor jó, ha a csoki elolvadt és a krém csomómentes. A kész ganachekrémet a vörösbársony masszára önjük és egyenletesen eloszlatjuk.
- A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, majd a torta tetejére szórjuk.
- A tortát légmentesen lefedjük és teljesen kihűtjük. Egész éjszakra (!) a hűtőbe tesszük.
- Fogyasztás előtt vesszük ki csak a sütit a tortaformából, majd felszeleteljük és már fogyaszthatjuk is.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.