Hozzávalók egy 40×28 cm-es Nutellás Túrós Pite alapjához
Ha kisebb vagy nagyobb pitét szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 500g liszt
- 3 ek cukor
- 112 g olvasztott vaj
- ½ cs por élesztő
- ½ cs sütőpor
- 1 tojás (M-es)
- csipet só
+ 4-5 ek Nutella
elkészítés
- A lisztet, a cukrot, a csipet sót, a sütőport és a por élesztőt elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vajat és a tojást. Késbetétes robotgép segítségével elkeverjük és egy gombóccá gyúrjuk.
- A kész tészta gombócunkat (nem teljesen egyenlő arányban) ketté osztjuk. A kisebb gombócot a hűtőbe tesszük pihenni.
- A kicsivel nagyobb gombócot pedig kinyújtjuk és a sütőformánkba simítjuk. A tésztát egyenletesen megkenjük a pár evőkannál nutellával. A sütőformánkat így félretesszük amíg elkészítjük a tölteléket.
Túrós töltelék Hozzávalók:
- 500 g túró
- 200 g cukor (ízlés szerint lehet több is)
- 2 kk vanília paszta
- ½ citrom leve
- 1 késhegynyi fahéj
- 2 tojás (M-es)
- 2 ek joghurt
- 2 ek liszt
elkészítés
- Egy kis tálba a joghurtot, a lisztet és a tojást csomómentesen elkeverjük.
- Egy nagyobb tálba, robotgép segítségével kikeverjük a túrót a cukorral.
- Hozzáadjuk a vaníliát, a citromlét, a fahéjat és jól elkeverjük.
- A túrós masszához hozzákeverjük a joghurtos masszánkat. Robotgéppel csomó mentesen elkeverjük, akkor jó, ha a túró teljesen összetört és egy szép krémes masszát kaptunk.
- A túrós krémünket beleöntjük a nutellával megkent pite tésztába.
- A kisebb tésztagombócot kivesszük a hűtőből és nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd a túrós réteg tetején egyenletesen eloszlatjuk.
- Alufóliával lefedve mehet a sütőbe 175°C-on alul-felül sütésen 35 percre, majd fedő nélkül még kb 25 perc alatt készre sütjük.
- Szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük a Nutellás Túrós Pitét.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.