Pisztácia rajongók itt az új kedvencetek: Az Ezeregyéjszaka Torta
Már rég a fejemben volt ennek a szuper pisztácia tortának a receptje, és most alkalmam is akadt elkészíteni, úgyhogy végre megszületett! Nagyon-naaagyon finom. Kandírozott narancsos puha piskóták rétegezve lágy pisztácia krémmel.
Hozzávalók a Piskótához:
Ez egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor kattints IDE.
- 6 db tojás (M-es)
- 80 g olvasztott vaj
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg liszt (BL55)
- 1 cs sütőpor
- 1 kk vanília paszta
- 2 citrom leve
- 80 g kandírozott narancshéj
- 80 g tört pisztácia
Hozzávalók a Pisztácia Krémhez:
- 200 g pisztácia krém (hűtő hideg)
- 300 ml cukrozott, növényi habtejszín (hűtő hideg)
- csipet fahéj
- 3-4 ek porcukor
Ezeregyéjszaka Torta elkészítése
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Egy közepes tálban a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével.
- A tojások sárgáját egy nagyobb tálban, a maradék cukorral és a lime levével felhabosítjuk.
- Hozzá keverjük a lisztet, a sütőport, a csipet sót, a vajat, a vaníliát, és a sütőport a tojások sárgájához.
- Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojások fehérjét, majd a kandírozott narancshéjat é a pisztáciát.
- A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt 2 db 18 cm-es sütőformába öntjük és 180°C-on kb 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- A kész piskótákat szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük, majd két-két lappá vágjuk.
- A krém hozzávalóit egy nagy tálba öntjük és kézi robotgéppel, légy krémmé keverjük.
- Tetszés szerint a krémet habzsákba töltjük és díszíthetjük is vele a tortánkat.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu