Ezeregyéjszaka Torta

Pisztácia rajongók itt az új kedvencetek: Az Ezeregyéjszaka Torta
Már rég a fejemben volt ennek a szuper pisztácia tortának a receptje, és most alkalmam is akadt elkészíteni, úgyhogy végre megszületett! Nagyon-naaagyon finom. Kandírozott narancsos puha piskóták rétegezve lágy pisztácia krémmel.

Ezeregyéjszaka Torta

Hozzávalók a Piskótához:

Ez egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható.  Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor kattints IDE.

  • 6 db tojás (M-es)
  • 80 g olvasztott vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt (BL55)
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk vanília paszta
  • 2 citrom leve
  • 80 g kandírozott narancshéj
  • 80 g tört pisztácia

Hozzávalók a Pisztácia Krémhez:

  • 200 g pisztácia krém (hűtő hideg)
  • 300 ml cukrozott, növényi habtejszín (hűtő hideg)
  • csipet fahéj
  • 3-4 ek porcukor
videó itt

Ezeregyéjszaka Torta elkészítése

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. Egy közepes tálban a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével.
  2. A tojások sárgáját egy nagyobb tálban, a maradék cukorral és a lime levével felhabosítjuk.
  3. Hozzá keverjük a lisztet, a sütőport, a csipet sót, a vajat, a vaníliát, és a sütőport a tojások sárgájához.
  4. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojások fehérjét, majd a kandírozott narancshéjat é a pisztáciát.
  5. A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt 2 db 18 cm-es sütőformába öntjük és 180°C-on kb 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  6. A kész piskótákat szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük, majd két-két lappá vágjuk.
  7. A krém hozzávalóit egy nagy tálba öntjük és kézi robotgéppel, légy krémmé keverjük.
  8. Tetszés szerint a krémet habzsákba töltjük és díszíthetjük is vele a tortánkat.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

 

Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.

Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]