Az én Mézes Krémes receptem

MÉZES KRÉMES RECEPT

? MÉZES KRÉMES a krémek között kajszi lekvárral és tökéletes csokival a tetején. ?

Itt a szuper mézes krémes receptem, igazán részletes leírással és sok-sok segítséggel közben.

MÉZES KRÉMES RECEPT

Hozzávalók a Mézes Krémes alapjához:

Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor kattints IDE.

  • 42 dkg liszt (BL55)
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 dl tej
  • 35 g olvasztott vaj
  • 3-5 ek akácméz
  • 1 db tojás (M-es)
  • 1 kk vanília paszta
  • pár csepp citromlé

 elkészítés

  1. Egy nagy tálba öntjük a vajat és a cukrot, majd egy habverővel jól elkeverjük.
  2. Hozzákeverjük a tojást és kicsit felhabosítjuk.
  3. A száraz hozzávalókat beleszitáljuk a vajas masszába.
  4. Hozzáöntjük a tejet, a mézet, a vaníliát és a pár csepp citromlét.
  5. Késbetétes robotgéppel a hozzávalókat jól összedolgozzuk.
  6. A tésztát 4 egyenlő kb. 190 g-os gombóccá gyúrjuk.
  7. A gombócokat egyesével, egyenlő nagyságú, pár milliméter vastagságú téglalappá nyújtjuk.
  8. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tepsikbe fektetjük a tésztáinkat, és egyesével 170°C-on légkeveréses sütésen kb. 5-8 perc alatt készre sütjük őket.
  9. A kész lapokat teljesen kihűtjük.

MÉZES KRÉMES karácsonyra

Hozzávalók Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 5 ek gríz
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 1 ek vanília paszta
  • 100 g hideg, apróra kockázott vaj
  • 100 g akácméz

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A krémhez a hozzávalókat -a vaj kivételével-  egy közepes edénybe öntjük és csomó mentesen elkeverjük.
  2. Kavargatás közben felforraljuk és pár perc alatt besűrítjük.
  3. A sűrű krémet levesszük a tűzhelyről, majd apró részletekben hozzákeverjük a vajat. Fontos, hogy ne egyszer adjuk hozzá hiszen, akkor szétcsúszhat a krémünk. Kb. 5-6 részletben adjuk hozzá és mindig jól keverjük el a vajat, mindegyik újabb adag vaj hozzáadása előtt. Egy kellemesen állagú krémet kell kapnunk, ami egyáltalán nem híg.
  4. A kihűlt tésztalapokat rétegezzük a krémünkkel és tetszés szerint lekvárral is.
  5. Amint összeállítottuk mehet a hűtőbe pihenni minimum egész éjszakára, hogy a tésztalapok teljesen megpuhuljanak.

TETEJÉRE:

200 g 80,1%-os étcsokoládé pasztilla (Sambirano Gold limitált kiadás: South Africa)

elkészítés

Sambirano Gold csokoládé

  1. Az étcsokink 2/3-át vízgőz fölött megolvasztjuk, majd belekeverjük a pasztillák maradék harmadát és csomómentesen elkeverjük. (Így temperáljuk most a csokinkat)
  2. Az olvasztott csokoládét a mézes krémesünk tetejére öntjük, elkenjük, és 5 percet hagyjuk kicsit a hűtőben megszilárdulni, majd már fogyaszthatjuk is a fincsi mézes krémesünket.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

MÉZES KRÉMES

2 hozzászólás

  1. Kedves Míra!
    Nagyon örültem a receptednek, a kedvenc sütim volt éveken keresztül. Sajnos már nem Magyarországon élek és nincs nálam minden egyes receptem.
    Mégegyszer köszönöm.
    Okros Marika

    1. Kedves Marika!
      Nagyon szívesen, én is igazán örülök neki, hogy rátaláltál.❤

      Szép napot neked!
      Míra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]