? Töltött csokiskeksz-szendvics recept ?
Igazán könnyű és finom keksz recept, pörkölt kakaóbab törettel ízesítve és édes, habos, lágy tejszínnel töltve.
Hozzávalók csokiskeksz alapjához:
- 55 g fehér csokoládé
- 55 g vaj
- 100 g cukor
- 1 db tojás (L-es)
- csipet só
- 78 g liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 kk vanília paszta
- 25 g pörkölt kakaóbab töret
“A pörkölt kakaóbab töret, a nyers, egész napon szárított kakaóbab pörkölt és zúzott, héj nélküli változata. Habár a pörkölés miatt a kakaóbabnak ez a verziója némi hőhatásnak van kitéve, még mindig gazdag vitamin és tápanyagforrásnak tekinthető, többek között ezért is vált az egészségtudatos étrend szinte nélkülözhetetlen elemévé.” – Sambirano Gold (kakaobab.com)
Tölteléknek:
- 150 ml cukrozott, növényi habtejszín
- 1 kk vanília paszta
- csipet fahéj
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A csokit a vajjal együtt megolvasztjuk és kicsit hűlni hagyjuk.
- A tojást, a cukorokkal és vaníliával felhabosítjuk.
- A tojásokhoz hozzákeverjük először a vajas csokit, majd a száraz hozzávalókat. Lágy, kicsit folyósabb masszát kell kapnunk.
- A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. Egyenlő nagyságú (kb 5 cm átmérőjű) körlapokat kanalazunk távol egymástól, úgy mintha egynek a helyét kihagynánk.
- Mindegyik kis keksz masszát megszórjuk pörkölt kakaóbab törettel.
- 175 °C-on 9-10 perc alatt készre sütjük a kekszeket. (Először pufi, majd összeesik és beráncosodik.)
- Minimum 30 percet hagyjuk a tepsiben kihűlni és csak utána vegyük ki. (Először még elég puha. Ekkor ne vegyük még ki, hiszen szét fog esni.)
- A töltelékhez felverjük a habtejszín, hozzáadjuk a vaníliát és a fahéjat és jól elkeverjük. A krémet habzsákba töltjük.
- Ha teljesen kihűltek a kekszek megtöltjük őket a töltelékkel.
- Fogyasztás előtt egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük a kekszeket. Ennyi idő kell nekik, hogy bepuhuljanak. (Frissen is fogyaszthatók természetesen, csak frissen, amint beleharapunk a tejszínhab kinyomódik a másik oldalán.)
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.