Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
1.Étcsokis krém (torta külsejére)
- 150g étcsoki
- 150ml habtejszín
- A tejszínt felfőzzük és ráöntjük a csokira, majd csomómentesen elkeverjük.
- Éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Használat elött egyszer átkeverjük.
2. Fehér csokis krém (tölteléknek)
- 200g fehér csoki
- 250 ml habtejszín
- A tejszínt felfőzzük és ráöntjük a csokira, majd csomómentesen elkeverjük.
- Éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Kemény habbáverjük.
3. Díszítő krém
- 100g fehér csoki
- 150g tejszín
- 1 ételfesték
- 1 csapott ek kókuszolaj
- A tejszínt felfőzzük, ráöntjük a csokoládéra.
- Beletesszük a kókuszolajt, valamint ételfestékkel színezzük.
- Jól elkeverjük
4. Kakaós tortaalap
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 6ek víz
- 9,18 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját a vízzel felhabosítjuk.
- Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat a tojások sárgájához és jól elkeverjük.
- Beleforgatjuk a tojásfehérje habot a kakaósmasszába.
- 180°C-on tűpróbáig sütjük.
- Teljesen kihűtjük és 3ba vágjuk.
⬇️Összeállítás lásd a videóban?⬇️
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂