Lime-ricotta felhő szelet.? Átmenet egy sajttorta és egy puha piskóta között. ?
Hozzávalók a Lime-ricotta felhő szelet sütihez:
A receptben 1 csésze=1dl
Ha át szeretnéd számolni a csésze mértékegységet deciliterből grammba, akkor ezt a SÜTÉS, FŐZÉS MÉRLEG NÉLKÜL TÁBLÁZAT segítségével megteheted.
- 200 g ricotta
- 1 ¼ csésze cukor
- 1 egész lime leve
- 15 ml lime-menta szörp/szirup
- 1 csésze liszt
- ¾ csomag sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 kk vanília paszta
- 2 db (L) tojás
elkészítés
- A ricottát robotgép segítségével krémesre keverjük.
- Hozzákeverjük a cukrot, a tojásokat, a lime levét, a vanília pasztát és a lime-menta szörpöt/szirupot.
- Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat és teljesen elkeverjük.
- A kész masszánkat szilikonos sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntjük és 180°C-on alul-felül sütésen 25-28 perc alatt készre sütjük.
- A kész felhő szeletet teljesen kihűtjük és minimum 3 órát a hűtőben pihentetjük.
MÁZ HOZZÁVALÓI:
- 130 g porcukor
- 23 g friss citromlé
- 1 kk vanília paszta
ELKÉSZÍTÉS
- A cukrot és a citromlét elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vaníliát és teljesen csomómentesre keverjük.
- A mázat egyből rákanalazzuk a felhő szeletre, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
- Pár percet hagyjuk megszilárdulni a mázat és készen is vagyunk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.