Ez a torta egy 24 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 8 tojás
- 24 dkg cukor
- 26 dkg kókuszolaj
- 400 ml édes pezsgő
- 70 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 25 g étkezési keményítő
- 48 g kakaópor
- A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük.
- Hozzáadjuk az olajat, kakaóport és a keményítőt és jól elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a pezsgőt is és ezeket is jól elkeverjük.
- 180°C-on kb 45-50 perc alatt készre sütjük.
- Kihűtjük.
- 4-5 torta lapra vágjuk.
Krém:
- 300 ml édes pezsgő
- 80-100 g cukor (+- ízlés szerint)
- 45 g keményítő
- 275 ml habtejszín
- vanília
- fahéj
- Feltesszük a pezsgőt forrni.
- A keményítőhöz hozzákeverünk pár evőkanállal a pezsgőből és jól elkeverjük.
- Hozzáöntjük a kikevert keményítőt a pezsgőhöz és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
- Kihűtjük.
- A tejszínt felverjük a cukorral, hozzáadunk egy kis vaníliát, fahéjat, majd belekeverjük a besűrített pezsgőt.
- 6 ek nutella
- 6 ek mogyoróvaj
- A torta alsó lapját megkenjük mogyivajjal, majd a krémmel.
- Rátesszük a következő lapot, majd azt is úgyanígy megcsináljuk.
- Rátesszük a 3-ik lapot, megkenjük nutellaval és egy kis krémmel.
- Jöhet rá az utols ó lap, amit szintén nutellával majd a krémmel kenünk meg.
Díszítés:
- Fondant vagy csokoládé évszámok
- 200 g fehércsoki
- 1 ek kókuszolaj
- ételfestékek
- A csokit a kókuszolajjal összeolvasztjuk.
- 3 részre osztjuk és beszínezzük.
- A torta külsejére csorgatjuk, mint ahogy a videóban látszik, majd a számokkal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://youtu.be/THp1kzaJC1k