Ez a torta egy 22 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Kakaós piskóta alap:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 4 ek kakaópor
- 1/2 cs sütőpor
- 3 tojás
- 20 dkg margarin
- 2 dl víz
- A lisztet elkeverjük a cukorral és a sütőporral.
- A vizet felforraljuk és megolvasztjuk benne a margarint, majd hozzákeverjük a kakaóport.
- A kakaós masszát hozzákeverjük a száraz hozzávalókhoz.
- Majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
- 180°C-on kb 20 perc alatt készre sütjük.
Krém:
- 250 g mascarpone
- 300 ml habtejszín (habfixálóval kemény habbá verjük)
- 5-8 ek cukor ízlés szerint
- csipet só
- pár csepp citromlé
- 2-3 ek nutella
- pár csepp zöld mandulaaroma
- A mascarpone-t elkeverjük a habtejszínnel, hozzáadunk egy pici sót és pár csepp citromlét.
- Kettéosztjuk.
- Az egyik feléhez hozzáadunk cukrot és pár csepp mandulaaromát.
- A másik feléhez pedig a nutellát (ha nem elég édes mehet bele még cukor).
- Csoki a tetején:Étcsokis töltelék ganache
- 100g marcipán
- Pár szem mozart golyóval
- Ha kihült a piskóta rákenjük a krémeket. (Én habzsákból körkörösen szoktam, ahogy a videóban látszik. Lehet kanalazni is, kicsit vegyüljenek a krémek, de ne keveredjenek össze teljesen.)
- A marcipánt kinyújtjuk és ráfektetjük a krémre.
- Az étcsokis ganache 3/4-e még melegen a marcipánra öntjük.
- Az 1/4-ét kihűrjük, majd felverjük. Habzsákból ezzel és a mozart golyókkal díszítjük a tortát.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.