Hagymás pogácsa recept

🧅 Hagymás pogácsa recept. Élesztő nélküli, imádnivaló és igazán gyorsan elkészíthető pogácsa recept.

Hagymás pogácsa recept

Hagymás pogácsa HOZZÁVALÓK: 

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE egy kis segítségért. 

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj olvasztva (nem margarin!)
  • 1 nagy fej vöröshagyma (felkockázva)
  • 2 db tojás (M-es)
  • 250g ricotta
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 késhegynyi bors
  • 2 ek só

Kenéshez: 1 tojás + 2 ek tej

Hagymás pogácsa recept

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Pici olajon, egy kisebb serpenyőben elkezdjük pirítani a felkockázott hagymát. (Fontos, hogy ne sózzuk meg, hiszen akkor nem kezd el pirulni.)
  2. Ha megpirult leveszük a tűzhelyről és félretesszük.
  3. Egy nagy tálba összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, a lisztet, sót, borsot és a sütőport.
  4. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a ricottát, a tojásokat és a pirított hagymát. Majd jól elkeverjük és egy lágy gombóccá gyúrjuk a hagymás pogácsa tésztánkat.
  5. A tésztát bőven lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk. Annyira lisztezzük, hogy még lágy maradjon a tészta.
  6. Téglalap alakura kinyújtjuk és tetszés szerint hajtogathatjuk is. (Szimpla hajtás, dupla hajtás. Majd még egyszer szimpla és dupla.)
  7. Nem túl vékonyra kinyújtjuk és késsel bevagdossuk a tetejét kockásra.
  8. 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk.
  9. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  10. Egy pohárban elkeverjük a tojást a tejjel, majd megkenjük a pogik tetejét és tetszés szerint nagyszemű sóval is megszorhatjuk a pogikat.
  11. 180°C-on (alul-felül sütés) 15-20 perc alatt megsütjük a hagymás pogikat.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük