? Hagymás pogácsa recept. Élesztő nélküli, imádnivaló és igazán gyorsan elkészíthető pogácsa recept.
Hagymás pogácsa HOZZÁVALÓK:
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE egy kis segítségért.
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj olvasztva (nem margarin!)
- 1 nagy fej vöröshagyma (felkockázva)
- 2 db tojás (M-es)
- 250g ricotta
- 1 cs. sütőpor
- 1 késhegynyi bors
- 2 ek só
Kenéshez: 1 tojás + 2 ek tej
ELKÉSZÍTÉS:
- Pici olajon, egy kisebb serpenyőben elkezdjük pirítani a felkockázott hagymát. (Fontos, hogy ne sózzuk meg, hiszen akkor nem kezd el pirulni.)
- Ha megpirult leveszük a tűzhelyről és félretesszük.
- Egy nagy tálba összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, a lisztet, sót, borsot és a sütőport.
- Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a ricottát, a tojásokat és a pirított hagymát. Majd jól elkeverjük és egy lágy gombóccá gyúrjuk a hagymás pogácsa tésztánkat.
- A tésztát bőven lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk. Annyira lisztezzük, hogy még lágy maradjon a tészta.
- Téglalap alakura kinyújtjuk és tetszés szerint hajtogathatjuk is. (Szimpla hajtás, dupla hajtás. Majd még egyszer szimpla és dupla.)
- Nem túl vékonyra kinyújtjuk és késsel bevagdossuk a tetejét kockásra.
- 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
- Egy pohárban elkeverjük a tojást a tejjel, majd megkenjük a pogik tetejét és tetszés szerint nagyszemű sóval is megszorhatjuk a pogikat.
- 180°C-on (alul-felül sütés) 15-20 perc alatt megsütjük a hagymás pogikat.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.