Hagymás pogácsa recept

Hagymás pogácsa recept

🧅 Hagymás pogácsa recept. Élesztő nélküli, imádnivaló és igazán gyorsan elkészíthető pogácsa recept.

Hagymás pogácsa recept

Hagymás pogácsa HOZZÁVALÓK: 

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE egy kis segítségért. 

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj olvasztva (nem margarin!)
  • 1 nagy fej vöröshagyma (felkockázva)
  • 2 db tojás (M-es)
  • 250g ricotta
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 késhegynyi bors
  • 2 ek só

Kenéshez: 1 tojás + 2 ek tej

Hagymás pogácsa recept

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Pici olajon, egy kisebb serpenyőben elkezdjük pirítani a felkockázott hagymát. (Fontos, hogy ne sózzuk meg, hiszen akkor nem kezd el pirulni.)
  2. Ha megpirult leveszük a tűzhelyről és félretesszük.
  3. Egy nagy tálba összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, a lisztet, sót, borsot és a sütőport.
  4. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a ricottát, a tojásokat és a pirított hagymát. Majd jól elkeverjük és egy lágy gombóccá gyúrjuk a hagymás pogácsa tésztánkat.
  5. A tésztát bőven lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk. Annyira lisztezzük, hogy még lágy maradjon a tészta.
  6. Téglalap alakura kinyújtjuk és tetszés szerint hajtogathatjuk is. (Szimpla hajtás, dupla hajtás. Majd még egyszer szimpla és dupla.)
  7. Nem túl vékonyra kinyújtjuk és késsel bevagdossuk a tetejét kockásra.
  8. 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk.
  9. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  10. Egy pohárban elkeverjük a tojást a tejjel, majd megkenjük a pogik tetejét és tetszés szerint nagyszemű sóval is megszorhatjuk a pogikat.
  11. 180°C-on (alul-felül sütés) 15-20 perc alatt megsütjük a hagymás pogikat.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet