Narancsos – Sajttortás Brownie recept

Sajttortás Brownie recept

Nagyon finom kakaós-narancsos Brownie, egy kis krémes sajttorta réteggel. 🤤⁠🤤⁠🤤⁠

A lágy sajttorta réteg hihetetlenül jól kiegészíti a kakaós browniet. Szuper krémes, lágy, kakaós és narancsos. Ha valami szuper finom és egyszerű kakaós dolgot készítenél, akkor ez a brownie recept pont neked való!

Sajttortás Brownie recept

Hozzávalók a Narancsos – Sajttortás Brownie alapjához:

Ez a sajttortás brownie egy 20 cm-es süti, nagyjából 8-10 szeletre vágható.

Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 25 dkg liszt
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 150 ml frissen facsart narancslé
  • 100 ml mandulatej
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 2 db tojás (M-es)

Hozzávalók a Sajttortás réteghez alapjához

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml mandulatej
  • 170 g cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kk vanília paszta

Sajttortás Brownie recept

elkészítés

  1. A browniehoz az olvasztott vajat és a cukrot hozzáadjuk, majd keverjük. Ha teljesen elolvadt a cukor a vajban, belekeverjük a kakaót.
  2. A kakós keveréket egy nagy tálba öntjük és belekeverjük a tojásokat. (Vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró a vaj, nehogy a tojások darabossá váljanak tőle.)
  3. Hozzáadjuk a vanília pasztát, a narancsok levét, a tejet, majd a száraz hozzávalókat is, és csomómentesre keverjük.
  4. A kész brownie masszát 2/3 és 1/3 arányban ketté osztjuk, majd picit félre tesszük.
  5. A sajttorta réteghez a hozzávalókat egy közepes tálba öntjük és kézi robotgép segítségével csomómentesen elkeverjük.
  6. A kakaós massza nagyobbik felét szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.
  7. Rákanalazzuk a sajttorta réteget is és kiscit eloszlatjuk eloszlatjuk.
  8. A brownie másik felét rákanalazzuk a sajttorta réteg tetejére. Ha szeretnénk finom mozdulatokkal kicsit összekeverhetjük a felső két réteget, majd mehet is a sütőbe 175°C-on alul-felül sütésen kb 35 percre. Semmi képen ne süssük túl! Akkor jó, ha minden réteg lágy és puha, a tűpróbát ennél a sütinél is minta az összes többi brownienál felejtsük el. 🙂 Fontos, hogy a sajtortás- brownie ne barnuljon meg, ne folyjon, de még remegjen mikor ki vesszük a sütőből.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Sajttortás Brownie recept

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük