Sajttortás Brownie recept
Nagyon finom kakaós-narancsos Brownie, egy kis krémes sajttorta réteggel. ???
A lágy sajttorta réteg hihetetlenül jól kiegészíti a kakaós browniet. Szuper krémes, lágy, kakaós és narancsos. Ha valami szuper finom és egyszerű kakaós dolgot készítenél, akkor ez a brownie recept pont neked való!
Hozzávalók a Narancsos – Sajttortás Brownie alapjához:
Ez a sajttortás brownie egy 20 cm-es süti, nagyjából 8-10 szeletre vágható.
Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 25 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 4 ek cukrozatlan, természetes kakaópor
- 150 ml frissen facsart narancslé
- 100 ml mandulatej
- 20 dkg olvasztott vaj
- 2 db tojás (M-es)
- csipet fahéj
Hozzávalók a Sajttortás réteghez alapjához
- 250 g mascarpone
- 100 ml mandulatej
- 170 g cukor
- 1/2 citrom leve
- 1 ek vanília paszta
elkészítés
- A browniehoz az olvasztott vajat és a cukrot egy nagy tálban kikeverjük. Ha teljesen elolvadt a cukor a vajban, belekeverjük a kakaót.
- A kakós keveréket egy nagy tálba öntjük és belekeverjük a tojásokat. (Vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró a vaj, nehogy a tojások darabossá váljanak tőle.)
- Hozzáadjuk a vanília pasztát, a narancsok levét, a tejet, majd a száraz hozzávalókat is, és csomómentesre keverjük.
- A kész brownie masszát 2/3 és 1/3 arányban ketté osztjuk, majd picit félre tesszük.
- A sajttorta réteghez a hozzávalókat egy közepes tálba öntjük és kézi robotgép segítségével csomómentesen elkeverjük.
- A kakaós massza nagyobbik felét szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.
- Rákanalazzuk a sajttorta réteget is és kicsit eloszlatjuk.
- A brownie másik felét rákanalazzuk a sajttorta réteg tetejére. Ha szeretnénk finom mozdulatokkal kicsit összekeverhetjük a felső két réteget, majd mehet is a sütőbe 175°C-on alul-felül sütésen kb 35 percre. Semmi képen ne süssük túl! Akkor jó, ha minden réteg lágy és puha, a tűpróbát ennél a sütinél is minta az összes többi brownienál felejtsük el. 🙂 Fontos, hogy a sajtortás- brownie ne barnuljon meg, ne folyjon, de még remegjen mikor ki vesszük a sütőből.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.