Vörösbársony-sajttorta recept

Vörösbársony-sajttorta recept

Vörösbársony-sajttorta recept, amit egyszerűen imádni fogtok! 🤍❤️🤍

Nem lehet nem szeretni, hiszen vörösbársony torta és sajttorta egyszerre. Igazán finom, puha vörösbársony piskóta, krémes, lágy és édes sajttorta réteggel. 🙌🏻

Vörösbársony-sajttorta

Hozzávalók a Sajttorta réteghez:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml tej
  • 275 g cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 ek vanília paszta
  • nagy csipet fahéj
  • 4-5 ek liszt

elkészítés

  1. Egy nagy tálba öntjük a mascarponét és a cukrot, majd habverővel krémesre kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejet, a citrom levét, a fahéjat és a vanília pasztát is, és jól elkeverjük.
  3. Végül pedig hozzáadjuk a lisztet és csomómentesen elkeverjük. Sűrűn folyós állagot kell kanunk.
  4. A kész sajttorta masszánkat kicsit félre tesszük, amíg elkészítjük a vörösbársony réteget.

sajttorta recept

Hozzávalók a Vörösbársony piskótához:

Ez a süti egy 24 cm-es formában készült, nagyjából 16 normál szeletre vágható.

  • 300 g liszt (BL55)
  • 15 g cukrozatlan kakaópor
  • 120 g puha szobahőmérsékletű vaj
  • 1 ek vanília paszta
  • 1/2 mk fahéj
  • 22 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 250 ml kaukázusi kefir
  • 2 db 30ml-es cseppfolyós, málnapiros ételfesték
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 mk sütőpor
  • 5 g almaborecet (szükség esetén helyettesíthetjük 10%-os ételecettel)

Vörösbársony-sajttorta recept

Vörösbársony-sajttorta recept elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A lisztet egy közepes méretű tálba öntjük és elkeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sütőporral.
  2. Egy nagyobb tálban a vajat, a csipet sóval, a vaníliával és a cukorral habosra keverjük.
  3. A vajas masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat és teljesen habosra keverjük.
  4. A masszához hozzákeverjük a száraz hozzávalók 1/3-át.
  5. Majd beleöntjük a kefir felét és elkeverjük.
  6. Hozzáadjuk a száraz hozzávalók következő 1/3-át. Majd a kefir másik felét, az almaborecetet, az ételfestékeket és elkeverjük.
  7. Legvégén a száraz hozzávalók utolsó 1/3-át is hozzáadjuk és csomómentesen elkeverjük.
  8. A kész vörösbársony masszánkból 3 evőkanálnyit egy kisebb tálba kanalazunk és tejjel hígítjuk. Annyira híg állagra törekedjünk csak, mint a sajttortás massza állaga.
  9. A kész vörösbársony masszánkat sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben. A tetejére öntjük a sajttortás masszát és azt is egyenletesen eloszlatjuk.
  10. A kisebb tálban lévő hígított vörösbársony masszánkat egy mokkáskanállal tetszés szerint a sajttorta réteg tetejére kanalazzuk és gyors mozdulatokkal kicsit el is oszlatjuk. Sütés előtt a tepsinket lefedjük alufóliával.
  11. A vörösbársony-sajttortát 180°C-on alul-felül sütésen kb 52-60 perc alatt készre sütjük. Majd kikapcsoljuk a sütőt, résnyire kinyitjuk a sütőajtót és 30 percet még bent pihentetjük a sütőben a vörösbársony-sajttortát.
  12. Miután kivesszük a sütőből lefedve hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, majd egész éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap szépen felkockázzuk a sütinket és már fogyaszthatjuk is.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vörösbársonyos Sajttorta recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha