Vörösbársony-sajttorta recept, amit egyszerűen imádni fogtok! 🤍❤️🤍
Nem a legegyszerűbb és nem a leggyorsabb recept, de nem lehet nem szeretni, hiszen: vörösbársony torta és sajttorta egyszerre. Igazán finom, puha vörösbársony piskóta, krémes, lágy és édes sajttorta réteggel. 🙌🏻
Hozzávalók a Sajttorta réteghez:
- 500 g mascarpone
- 200 ml tej
- 275 g cukor
- 1 db narancs leve
- 1 ek vanília paszta
- nagy csipet fahéj
- 4-5 ek liszt
elkészítés
- Egy nagy tálba öntjük a mascarponét és a cukrot, majd habverővel krémesre kikeverjük.
- Hozzáadjuk a tejet, a citrom levét, a fahéjat és a vanília pasztát is, és jól elkeverjük.
- Végül pedig hozzáadjuk a lisztet és csomómentesen elkeverjük. Sűrűn folyós állagot kell kanunk.
- A kész sajttorta masszánkat kicsit félre tesszük, amíg elkészítjük a vörösbársony réteget.
Hozzávalók a Vörösbársony piskótához:
Ez a süti egy 24 cm-es formában készült, nagyjából 16 normál szeletre vágható.
- 300 g liszt (BL55)
- 15 g holland kakaópor
- 120 g puha szobahőmérsékletű vaj
- 1 ek vanília paszta
- 1/2 mk fahéj
- 22 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 250 ml kaukázusi kefir
- 2 db 30ml-es cseppfolyós, málnapiros ételfesték
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 mk sütőpor
- 5 g almaborecet (szükség esetén helyettesíthetjük 10%-os ételecettel)
Vörösbársony-sajttorta recept elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A lisztet egy közepes méretű tálba öntjük és elkeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sütőporral.
- Egy nagyobb tálban a vajat, a csipet sóval, a vaníliával és a cukorral habosra keverjük.
- A vajas masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat és teljesen habosra keverjük.
- A masszához hozzákeverjük a száraz hozzávalók 1/3-át.
- Majd beleöntjük a kefir felét és elkeverjük.
- Hozzáadjuk a száraz hozzávalók következő 1/3-át. Majd a kefir másik felét, az almaborecetet, az ételfestékeket és elkeverjük.
- Legvégén a száraz hozzávalók utolsó 1/3-át is hozzáadjuk és csomómentesen elkeverjük.
- A kész vörösbársony masszánkból 3 evőkanálnyit egy kisebb tálba kanalazunk és tejjel hígítjuk. Annyira híg állagra törekedjünk csak, mint a sajttortás massza állaga.
- A kész vörösbársony masszánkat sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben. A tetejére öntjük a sajttortás masszát és azt is egyenletesen eloszlatjuk.
- A kisebb tálban lévő hígított vörösbársony masszánkat egy mokkáskanállal tetszés szerint a sajttorta réteg tetejére kanalazzuk és gyors mozdulatokkal kicsit el is oszlatjuk. Sütés előtt a tepsinket lefedjük alufóliával.
- A vörösbársony-sajttortát 180°C-on alul-felül sütésen kb 52-60 perc alatt készre sütjük. Majd kikapcsoljuk a sütőt, résnyire kinyitjuk a sütőajtót és 30 percet még bent pihentetjük a sütőben a vörösbársony-sajttortát.
- Miután kivesszük a sütőből lefedve hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, majd egész éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap szépen felkockázzuk a sütinket és már fogyaszthatjuk is.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.