Kókusztekercs süti recept: Hogyan készül egy süti kétféleképpen? @dolcefarniente_hun -nal megmutatjuk nektek az ikonikus, retro kókusztekercs két féle újjászületését. Én egy igazán könnyed kókusztekercs cupcake-et készítettem, Gréti pedig egy különleges torta formájában álmodta újra a kedvenc kókusztekercsét. Nézzetek be mindenképp hozzá is a receptért!
Hozzávalók a Kókusztekercshez:
- 250 g darált keksz
- 50 g olvasztott vaj
- 4 ek cukor cukor
- 1 kk vanília paszta
- 1,5 cl rum
- 2 ek holland* kakaópor
- 2 dl kókusztej
*A holland a.k.a. lúgosított kakaópor savasságát a lekerekített íz kedvéért a gyártás során mesterségesen csökkentik, a színe emiatt jóval sötétebb barna, és ízre csokoládésabb, mint a természetes változaté.
Krém
- 100 g puha szobahőmérsékletű vaj
- 50 g cukor
- 1 kk vanília paszta
+ 3-4ek kókuszreszelék a forgatáshoz
elkészítés
- A száraz hozzávalókat egy nagy tálba öntjük és elkeverjük.
- Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kókusztejet, a vanília pasztát, a rumot és pár perc alatt összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. A masszát egészen addig gyúrjuk, amíg a kristálycukor teljesen elolvad benne. Ez pár perc alatt megvan.
- A masszát minimum 4 órára, de akár egész éjszakra is a hűtőbe tesszük.
- A krém hozzávalóit robotgéppel elkeverjük és felhabosítjuk.
- A masszát szilikonos nyújtódeszkára fektetjük és nyújtófasegítségével téglalap alakúra nyújtjuk.
- A tésztát megkenjük krémünkkel és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
- A tésztánkat a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük.
- A tekercsünket kókuszreszelékbe forgatjuk, majd folpackkal becsomagoljuk és hűtőben 1-2 óra alatt teljesen kihűtjük.
- A tekercsünket kicsomagoljuk és tetszés szerinti vastagságra felszeleteljük.
Hozzávalók a Cupcake alapjához:
- 20 dkg liszt
- 8 dkg kókusz
- 1 db (M-es) tojás
- 50 g puha vaj
- 250 ml tej
- 40 g természetes* kakaópor
- 18 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- csipet fahéj
- 1 ek vanília paszta
Krémhez:
• 200 ml cukrozott, növényi habtejszín + 2 ek kókuszreszelék
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A muffinokhoz egy nagyobb tálban kézi habverővel elkeverjük a tojást, a cukorral, a vaníliával és a vajjal.
- A száraz hozzávalókat egy közepes tálba szitáljuk, majd a tojásos masszánkba forgatjuk.
- Végül a tejjel és az ételfestékkel hígítjuk és csomómentesen elkeverjük.
- A masszát habzsákba töltjük és így nyomjuk a sütőpapírral bélelt muffin formánkba. A formákat mindig csak ¾ -ig töltsük a masszával.
- A muffinokat 175°C-on alul-felül sütésen, kb. 25 perc alatt készre sütjük.
- A kész muffinokat hagyjuk kifűlni a formában, majd mindegyik közebébe lyukat vágunk és a lyukakat megtöltjük a kókuszos habtejszínnel.
- Tetszés szerint a maradék kókuszos habtejszínnel és a kókusztekerccsel díszítjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.