Ez az aludttejes pogácsa recept szuper finom, kellemesen sós és medvehagymás. Jaaa és ez is olyan recept, ami napokig pihe-puha maradna, ha megmaradna. ?
Hozzávalók az Aludttejes Medvehagymás Pogácsa alapjához:
- 50 dkg liszt (BL55)
- 20 dkg olvasztott vaj
- 300 ml aludttej
- 50 g friss élesztő
- 1 ek só
- 2 db tojássárgája (M-es)
- 3 ek tej
- 1 tk cukor
- egy csokor tisztított, apróra szeletelt medvehagyma
+ 1 egész tojás a kenéshez
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
elkészítés
- Egy kis tálba öntjük a 3ek tejet, a kis cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. A kis tálat lefedve félretesszük, amíg az élesztő felfut.
- Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a sót, a vajat, az aludttejet, a tojások sárgáját és a felfutott élesztőt is.
- Késbetétes robotgéppel elkeverjük a hozzávalókat, hozzáadjuk a medvehagymát és egy nagy gombóccá gyúrjuk a tésztánkat.
- A tésztát kelesztő tálban egy órán át kelesztjük. (Ha nincs kelsztő tálunk, akkor egy nagy tálban kelesztjük a tésztát, amit erre a célra légmentesen lefolpackozunk.)
- A gombócunkat két egyenlő részre osztjuk, majd egyesével lisztezett felületen 3-5 mm vékonyra nyújtjuk. Tetszés szerint hajtogathatjuk is a pogitésztát a szokásos módon, illetve, hogy szép legyen a tetejük be is vagdoshatjuk a tésztákat.
- A pogácsákat 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd megkenjük a tetejüket tojással.
- A pogácsákat 180°C-on alul-felül sütésen kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.