Egyszerű Sütés Nélküli Crema Di Mascarpone Süti

Ez az egyszerű sütés nélküli crema di mascarpone süti nálunk egészen biztosan a nyár slágere lesz! Krémes, gyümölcsös és szuper egyszerű elkészíteni. Ezt a sütit egyébként a CARTE D’OR crema di mascarpone jégkréme ihlette???

sütés nélküli mascarponés süti

Hozzávalók Crema Di Mascarponehoz:

Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor kattints IDE.

  • 500 g Mascarpone
  • 500 ml cukrozott, növényi habtejszín
  • 6 ek cukor
  • 1 ek vanília paszta
  • 1 késhegynyi fahéj
  • pár csepp citromlé

Hozzávalók a gyümölcs jamhez

  • 450 g fagyasztott smoothie mix (áfonya, eper, banán mix)
  • 4-5 ek cukor
  • 2 ek citromlé
  • nagy csipet fahéj
  • 1 kk vanília paszta

+háztartási keksz és egy kis aprított, sótlan pisztácia a rétegezéshez

egyszerű sütés nélküli mascarponés süti

Az egyszerű sütés nélküli süti elkészítés

  1. A gyümölcs jamhez a hozzávalókat egy kis lábasba tesszük és elkezdjük összefőzni.
  2. Akkor jó a jam, ha a gyümölcsök teljesen összeestek, ekkor egy botmixerrel teljesen egyneművé turmixoljuk. Sűrű lekvár szerű állagot kell kapnunk.
  3. A kész jamet felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  4. A krémhez egy nagy tálba öntjük a mascarponét, a cukrot és a növényi habtejszínt, majd robotgép segítségével kemény krémmé keverjük.
  5. Belekeverjük a vaníliát, a fahéjat és a pár csepp citromlét is, ha ezzel megvagyunk el is készült a krémünk is.
  6. Előveszünk két nagyobb átlátszó üvegtálat és elkezdjük összeállítani a sütés nélküli süteményünket.
  7. A tálak alját kirakosgatjuk a kekszekkel, majd bőségesen megkenjük a mascarponés krémünkkel.
  8. Ha a mascarponés krémet egyenletesen eloszlattuk a kekszen, akkor szintén egészen bőségesen kanalazunk rá a már szobahőmérsékletű gyümölcs jamből, ám ezt most nem oszlatjuk el, hanem csak úgy rusztikusan hagyjuk.
  9. Ekkor tetszés szerint megszórhatjuk egy kis pisztáciával, majd jöhet az ismételt keksz réteg és így folytatjuk tovább előröl a kört. Én általában összesen 3 db keksz réteget szoktam egy tálba készíteni, úgyhogy nagyjából így próbáljuk elosztani a krémet és a jamet, hogy egyformán jusson minden sor kekszréteg tetejére.
  10. A kész sütinket egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a kekszek bepuhuljanak.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

gyümölcsös sütés nélküli mascarponés süti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]