Ez az egyszerű sütés nélküli crema di mascarpone süti nálunk egészen biztosan a nyár slágere lesz! Krémes, gyümölcsös és szuper egyszerű elkészíteni. Ezt a sütit egyébként a CARTE D’OR crema di mascarpone jégkréme ihlette???
Hozzávalók Crema Di Mascarponehoz:
Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor kattints IDE.
- 500 g Mascarpone
- 500 ml cukrozott, növényi habtejszín
- 6 ek cukor
- 1 ek vanília paszta
- 1 késhegynyi fahéj
- pár csepp citromlé
Hozzávalók a gyümölcs jamhez
- 450 g fagyasztott smoothie mix (áfonya, eper, banán mix)
- 4-5 ek cukor
- 2 ek citromlé
- nagy csipet fahéj
- 1 kk vanília paszta
+háztartási keksz és egy kis aprított, sótlan pisztácia a rétegezéshez
Az egyszerű sütés nélküli süti elkészítés
- A gyümölcs jamhez a hozzávalókat egy kis lábasba tesszük és elkezdjük összefőzni.
- Akkor jó a jam, ha a gyümölcsök teljesen összeestek, ekkor egy botmixerrel teljesen egyneművé turmixoljuk. Sűrű lekvár szerű állagot kell kapnunk.
- A kész jamet felhasználásig a hűtőbe tesszük.
- A krémhez egy nagy tálba öntjük a mascarponét, a cukrot és a növényi habtejszínt, majd robotgép segítségével kemény krémmé keverjük.
- Belekeverjük a vaníliát, a fahéjat és a pár csepp citromlét is, ha ezzel megvagyunk el is készült a krémünk is.
- Előveszünk két nagyobb átlátszó üvegtálat és elkezdjük összeállítani a sütés nélküli süteményünket.
- A tálak alját kirakosgatjuk a kekszekkel, majd bőségesen megkenjük a mascarponés krémünkkel.
- Ha a mascarponés krémet egyenletesen eloszlattuk a kekszen, akkor szintén egészen bőségesen kanalazunk rá a már szobahőmérsékletű gyümölcs jamből, ám ezt most nem oszlatjuk el, hanem csak úgy rusztikusan hagyjuk.
- Ekkor tetszés szerint megszórhatjuk egy kis pisztáciával, majd jöhet az ismételt keksz réteg és így folytatjuk tovább előröl a kört. Én általában összesen 3 db keksz réteget szoktam egy tálba készíteni, úgyhogy nagyjából így próbáljuk elosztani a krémet és a jamet, hogy egyformán jusson minden sor kekszréteg tetejére.
- A kész sütinket egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a kekszek bepuhuljanak.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.