Szuper egyszerű Tiramisu Palacsinta Torta ?
Nagyon-naaagyon finom, lágy tiramisu-csoda palacsintával rétegezve. ?
Hozzávalók a Palacsintához:
- 40 dkg liszt
- 3 tojás
- 100 g olaj
- 6 dl tej
- 4 dl szódavíz
- 1 cs só
Hozzávalók a Tiramisu krémhez:
- 500 g mascarpone
- 250 g cukrozott növényi habtejszín
- 6 ek cukor (+/- ízlés szerint)
- fél citrom leve
- 1 tk fahéj
- 1 kk vanília paszta
További Hozzávalók:
- 100 g babapiskóta
- 150 ml kávé
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
Tiramisu Palacsinta Torta elkészítése
- A palacsinta hozzávalóit egy nagy tálba öntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük.
- A kész palacsintatésztát min ½ órát, de akár hosszabb időt is állni hagyjuk a hűtőben.
- A tiramisu krémhez a mascarponet, a cukrot, a fél citrom levét, a fehéjat és a vanília pasztatá egy nagy tálba öntjük és robotgéppel elkeverjük.
- A mascapones krémhez hozzáöntjük a habtejszínt és robotgép segítségével pár perc alatt lágy krémmé keverjük.
- A kész krémünket félre tesszük.
- Formaelválasztó spray-vel befújjuk a palacsintasütőnket és kisütjük a palikat. (Csak az első pali előtt használjuk a spray-t, olaj van a tésztában nem fog leragadni. 🙂 )
- A palacsintákat sütés után teljesen kihűtjük.
- Ha kihűltek a palacsinták elkezdjük rétegezni a tortánkat.
- A babapiskótákat beleforgatjuk a kávéba. Minden palacsintát megkenünk egy/másfél kanál krémmel, némelyikre teszünk pár kávés babapiskóta darabkát, és némelyiket meg is szórhatjuk kakaóporral. A rétegeket tetszés szerint kedvünkre variálhatjuk. 🙂
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.