? Nutellás epres brownie recept: egyszerű, nagyszerű és szuper finom!!!???
Lágy, krémes, nutellás és epres. Mi más kellhetne még mára?
Nutellás Epres Brownie recept
Hozzávalók
A recepthez a hozzávalóknál feltüntetett „pohár” mennyiség mind a joghurtos pohárra utal, de ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, esetleg még kezdő konyhatündér vagy, (Egy pohár liszt, két ek nutella = hány gramm?) akkor kattints IDE a segítségért.
- 150 g natúr joghurt
- ¼ pohár olaj
- 1 pohár cukor
- 2/3 pohár kakaópor
- 2 ek nutella
- 3 db tojás (M-es)
- 2 mk szódabikarbóna
- 1 ½ pohár liszt
- 150 g eper
elkészítés
- Egy nagy tálba öntjük a joghurtot, a nutellát, az olajat és a cukrot, majd egy habverővel jól elkeverjük.
- Hozzákeverjük a tojást és kicsit felhabosítjuk.
- A száraz hozzávalókat beleszitáljuk a masszába és elkeverjük.
- Hozzáadjuk az epret és kicsit átforgatjuk. (Ha fagyasztott eperrel dolgozunk, akkor mielőtt hozzáadnánk a masszához a fagyasztott epret, először még egy külön tálba öntjük és 2 ek lisztel összeforgatjuk. Amint ezzel megvagyunk hozzáadjuk a nutellás masszánkhoz és picit beleforgatjuk.)
- A kész nutellás epres brownie masszát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°C-on alul-felül sütésen kb 40 perc alatt készre sütjük. (Akkor jó a brownie, ha kívül teljesen szilárd, de belül még kicsit krémesebb.)
- A browniet a sütőformánkban kb. 4 óra alatt teljesen kihűtjük. Ha már kihűlt kivesszük a formából és felszeleteljük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.