Toffifee-s PalacsintaTorta recept

Toffifee-s PalacsintaTorta recept

Szuper finom és nagyon egyszerű toffifee torta recept. Lágy toffifee ízű krém, extra Toffifee darabokkal, csokis és natur palacsinta rétegek között. Ha toffifee fan vagy ezt a receptet mindenképpen ki kell próbálnod! Toffifee-s süti ennél egyszerűbb és finomabb nem lesz. 😀

toffifee torta recept

Palacsinta Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 50 g olaj
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 1 cs só
  • 2 ek csokiszósz

Hozzávalók a Toffifee Krémhez:

  • 200 g Mascarpone
  • 250 g cukrozott, növényi habtejszín
  • 35 g Nutella
  • 20 g mogyoróvaj
  • 1 nagy csipet só
  • 115 g karamellszósz
  • 1 mk vanília paszta
  • 15 db Toffifee apró darabokra vágva

+ a tetejére: olvasztott étcsokoládé (egy csipet sóval)

Toffifee Torta Recept

elkészítése

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A palacsinta hozzávalóit a csokiszósz kivételével egy nagy tálba öntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük.
  2. A kész palacsintatésztát min ½ órát, de akár hosszabb időt is állni hagyjuk a hűtőben.
  3. A Toffifee-s krémhez a mascarponét egy nagy tálba öntjük és csomómentesen elkeverjük a karamellel, a nutellával, a mogyoróvajjal, a sóval és a vaníliával.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük.
  5. Az apróra vágott toffifee-ket és a habtejszínt is beleforgatjuk a masszába.
  6. A kész krémünket félre tesszük.
  7. A palacsinta masszát kettéosztjuk és az egyik felébe belekeverjük a csokiszószt.
  8. Formaelválasztó spray-vel befújjuk a palacsintasütőnket és kisütjük a palikat. (Csak az első pali előtt használjuk a spray-t, olaj van a tésztában nem fog leragadni.)
  9. A palacsintatésztákat miután kisütöttük kicsit kihűtjük, majd rétegezzük a krémünkkel. (Én felváltva rétegeztem egy csokis pali, krém, sima pali krém és így tovább. 🙂 )
  10. A legvégén tetszés szerint csorgathatunk egy kis étcsokit a tetejére. Tehát a csokoládé, hogy nagyon szép legyen a tetején elméletileg temperálnunk kéne. Viszont ugye a temperálás nem egy gyors folyamat… Ám egy kis apró figyelmességgel temperálás nélkül is szépen elkészíthetjük a csokoládét. Ehhez a csoki 2/3-át és az olajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. Majd a teljesen megolvadt csokoládéba belekeverjük a maradék csokinikat, így lehűl a közel megfelelő hőmérsékletre és szép lesz a végeredmény.
  11. Fogyasztás előtt még 3-4 órát pihentetjük a Toffifee-s PalacsintaTortát a hűtőben.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha