Szuper finom és nagyon egyszerű toffifee torta recept. Lágy toffifee ízű krém, extra Toffifee darabokkal, csokis és natur palacsinta rétegek között. Ha toffifee fan vagy ezt a receptet mindenképpen ki kell próbálnod! Toffifee-s süti ennél egyszerűbb és finomabb nem lesz. 😀
Palacsinta Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 50 g olaj
- 3 dl tej
- 2 dl szódavíz
- 1 cs só
- 2 ek csokiszósz
Hozzávalók a Toffifee Krémhez:
- 200 g Mascarpone
- 250 g cukrozott, növényi habtejszín
- 35 g Nutella
- 20 g mogyoróvaj
- 1 nagy csipet só
- 115 g karamellszósz
- 1 mk vanília paszta
- 15 db Toffifee apró darabokra vágva
+ a tetejére: olvasztott étcsokoládé (egy csipet sóval)
Toffifee Torta Recept
elkészítése
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A palacsinta hozzávalóit a csokiszósz kivételével egy nagy tálba öntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük.
- A kész palacsintatésztát min ½ órát, de akár hosszabb időt is állni hagyjuk a hűtőben.
- A Toffifee-s krémhez a mascarponét egy nagy tálba öntjük és csomómentesen elkeverjük a karamellel, a nutellával, a mogyoróvajjal, a sóval és a vaníliával.
- A habtejszínt kemény habbá verjük.
- Az apróra vágott toffifee-ket és a habtejszínt is beleforgatjuk a masszába.
- A kész krémünket félre tesszük.
- A palacsinta masszát kettéosztjuk és az egyik felébe belekeverjük a csokiszószt.
- Formaelválasztó spray-vel befújjuk a palacsintasütőnket és kisütjük a palikat. (Csak az első pali előtt használjuk a spray-t, olaj van a tésztában nem fog leragadni.)
- A palacsintatésztákat miután kisütöttük kicsit kihűtjük, majd rétegezzük a krémünkkel. (Én felváltva rétegeztem egy csokis pali, krém, sima pali krém és így tovább. 🙂 )
- A legvégén tetszés szerint csorgathatunk egy kis étcsokit a tetejére. Tehát a csokoládé, hogy nagyon szép legyen a tetején elméletileg temperálnunk kéne. Viszont ugye a temperálás nem egy gyors folyamat… Ám egy kis apró figyelmességgel temperálás nélkül is szépen elkészíthetjük a csokoládét. Ehhez a csoki 2/3-át és az olajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. Majd a teljesen megolvadt csokoládéba belekeverjük a maradék csokinikat, így lehűl a közel megfelelő hőmérsékletre és szép lesz a végeredmény.
- Fogyasztás előtt még 3-4 órát pihentetjük a Toffifee-s PalacsintaTortát a hűtőben.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.