Hozzávalók az Alaphoz
- 30 dkg vajas keksz (2 csomag Leibniz és akkor pont kifér a tepsibe)
Hozzávalók a Krémhez
- 3 tasak pudingpor (2 tejszínes, 1 vaníliás)
- 8 dl tej
- 400-500 ml habtejszín
- 4 ek méz (keveset, mert a karamell szósz úgyis elég édes)
elkészítés
- A tejből és a pudingporból, a mézzel sűrű krémet főzünk ( Úgy mintha pudingot készítenénk). Majd kihűtjük.
- Ha már kihűlt a krém hozzákeverjük a felvert habtejszínt.
Hozzávalók a házi Karamellhez
(Használhatunk boltit is, de a saját készítésű sokkal finomabb 😋😉) *Több hétig eláll a hűtőben, befőttes üvegben
- 1 pohár cukor
- 1/2 pohár tejszín
- pár kocka kb.: 50 g teavaj
- csipet só
- vanília
elkészítés
- A cukrot magas hőfokon elkezdjük karamellizálni, amint kristályosodik elkezdjük szorgalmasan kevergetni, amíg minden darabb el nem olvad. Jó sokáig tart, de csak kevergessük, megéri 😋
- Ha már csak 1-2 összeállt cukordarabkánk maradt nagyon figyeljünk, hogy meg ne égessünk a cukrot, mert keserű lesz! (ha nagyon összeáll 1-2 darab, mert nem kevertük eléggé, akkor inkább halásszuk ki őket gyors mielőtt megég. de ha jól kevergetjük tuti elolvad!!)
- A vajat hozzákeverjük.
- Ha elkevertük jól, mehet bele a tejszín és azt is elkeverjük. Nyugodtan húzzuk le a tűzhelyről, nehogy kicsapjon ÉS semmi esetre se kóstoljuk meg!!!
- Mehet bele a só és a vanília.
- Még melegen a krémre öntjük.
Tetejére
- 150 g mogyoró (durvára vágva)
- 150 g étcsokoládé (lehet a fele tej csoki is, úgy még maxi kingesebb, de édesebb is jóval)
- 1 ek kókuszolaj/ vaj
elkészítés
- Megolvasztjuk a csokit és belekeverjük a mogyorók felét. (ezt majd szépen elkenjük a fölső kekszrétegre, a mogyik másik felét pedig csak rászórjuk)
Rétegezés
- A kekszek felét a tepsi aljába tesszük.
- Rákenjük a krém felét és szépen elkenjük.
- Rácsorgatjuk a karamellt és szépen elkenjük, majd hűtőben kicsit állni hagyjuk.
- Erre jön a krém másik fele (DE csak ha jól kihűlt a karamell, különben nem állnak meg szépen a rétegek. ÉS spatula helyett habzsákból nyomjuk csíkonként a krémet. Ha ezzel nem akarunk bajlódni, akkor csak egybe kenjük az összes krémet a kekszes alapra és úgy öntsük rá a karamellt.)
- A kekszek másik felét is rátesszük.
- Mehet rá a csoki és a mogyoró.
- Min 2 órát hagyjuk hűlni a hűtőbe és már falatozhatjuk is.