#sütésnélküli Maxi King süti /első videó🙈 2016/

#sütésnélküli Maxi King süti /első videó🙈 2016/

Igazából minden ezzel a sütés nélküli maxi king sütivel kezdődött, még 2016-ban… el sem hiszem azóta mennyi minden történt! Na nem ez lett életem videója! 🙈 Úgyhogy térjünk át inkább a receptre, mert az tényleg nagyon finom!

Hozzávalók a házi Karamellhez 

(Használhatunk boltit is, de a saját készítésű sokkal finomabb 😋😉) *Több hétig eláll a hűtőben, befőttes üvegben 

  • 1 pohár cukor
  • 1/2 pohár tejszín
  • pár kocka kb.: 50 g teavaj
  • csipet só
  • vanília

elkészítés

  1. A cukrot magas hőfokon elkezdjük karamellizálni. Amint kristályosodik elkezdjük szorgalmasan kevergetni, amíg minden darabb el nem olvad. Ez a folyamat elég sokáig tart, de csak kevergessük, megéri!
  2. Ha már csak 1-2 összeállt cukordarabkánk maradt, akkor nagyon figyeljünk oda, hogy meg ne égessünk a cukrot, mert keserű lesz! (Ha nagyon összeáll 1-2 darab, mert nem kevertük eléggé, akkor inkább halásszuk ki őket gyors mielőtt megég, de ha jól kevergetjük biztosan elolvad rendesen a cukor!!)
  3. Ovatosan hozzáadjuk a vajat és elkeverjük.
  4. Majd beleöntjük a tejszín és azt is teljesem elkeverjük. Nyugodtan húzzuk le a tűzhelyről, nehogy kicsapjon ÉS semmi esetre se kóstoljuk meg!!!
  5. Vegüli belekeverjük a sót és a vaníliát.

Hozzávalók aMaxi King süti alapjához

  • 30 dkg vajas keksz 

Hozzávalók a Krémhez 

  • 3 tasak  pudingpor (2 tejszínes, 1 vaníliás)
  • 8 dl tej
  • 400-500 ml habtejszín
  • 4 ek méz (keveset, mert a karamell szósz úgyis elég édes)

elkészítés

  1. A tejből és a pudingporból, a mézzel sűrű krémet főzünk ( mintha pudingot készítenénk), majd kihűtjük.
  2. Ha már kihűlt a krém hozzákeverjük a felvert habtejszínt.

Ha további sütés nélküli sütire vágynál, próbáld ki az Oreo trüffel gyolyókat!


Hozzávalók a Maxi King süti tetejére

  • 150 g mogyoró (durvára vágva)
  • 150 g étcsokoládé (lehet a fele tej csoki is, úgy még maxi kingesebb, de édesebb is jóval)
  • 1 ek kókuszolaj/ vaj

elkészítés

  1. Egy kis tálban megolvasztjuk a csokit, majd belekeverjük a mogyorók felét. (Ezt majd szépen elkenjük a felső kekszrétegre, a mogyik másik felét pedig csak rászórjuk)
  2. A kekszek felét a tepsi aljába fektetjük.
  3. Rákenjük a krém felét és szépen, egyenletesen eloszlatjuk.
  4. A krém rétegre rácsorgatjuk a karamellt és szépen elkenjük, majd hűtőben kicsit állni hagyjuk.
  5. Erre jön a krém másik fele (DE csak ha jól kihűlt a karamell, különben nem állnak meg szépen a rétegek és nyugadtan spatula helyett habzsákból nyomjuk csíkonként a krémet. Ha ezzel nem akarunk bajlódni, akkor csak egybe kenjük az összes krémet a kekszes alapra és úgy öntsük rá a karamellt.:) )
  6. A kekszek másik felét is rátesszük.
  7. Végül mehet rá a csoki és a mogyoró.
  8. Minimum 2 órát hagyjuk hűlni a hűtőbe, majd falatozhatjuk is.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

maxi king sütés nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet