#sütésnélküli Maxi King süti /első videó🙈 2016/

#sütésnélküli Maxi King süti /első videó🙈 2016/

Igazából minden ezzel a sütés nélküli maxi king sütivel kezdődött, még 2016-ban… el sem hiszem azóta mennyi minden történt! Na nem ez lett életem videója! 🙈 Úgyhogy térjünk át inkább a receptre, mert az tényleg nagyon finom!

Hozzávalók a házi Karamellhez 

(Használhatunk boltit is, de a saját készítésű sokkal finomabb 😋😉) *Több hétig eláll a hűtőben, befőttes üvegben 

  • 1 pohár cukor
  • 1/2 pohár tejszín
  • pár kocka kb.: 50 g teavaj
  • csipet só
  • vanília

elkészítés

  1. A cukrot magas hőfokon elkezdjük karamellizálni. Amint kristályosodik elkezdjük szorgalmasan kevergetni, amíg minden darabb el nem olvad. Ez a folyamat elég sokáig tart, de csak kevergessük, megéri!
  2. Ha már csak 1-2 összeállt cukordarabkánk maradt, akkor nagyon figyeljünk oda, hogy meg ne égessünk a cukrot, mert keserű lesz! (Ha nagyon összeáll 1-2 darab, mert nem kevertük eléggé, akkor inkább halásszuk ki őket gyors mielőtt megég, de ha jól kevergetjük biztosan elolvad rendesen a cukor!!)
  3. Ovatosan hozzáadjuk a vajat és elkeverjük.
  4. Majd beleöntjük a tejszín és azt is teljesem elkeverjük. Nyugodtan húzzuk le a tűzhelyről, nehogy kicsapjon ÉS semmi esetre se kóstoljuk meg!!!
  5. Vegüli belekeverjük a sót és a vaníliát.

Hozzávalók aMaxi King süti alapjához

  • 30 dkg vajas keksz 

Hozzávalók a Krémhez 

  • 3 tasak  pudingpor (2 tejszínes, 1 vaníliás)
  • 8 dl tej
  • 400-500 ml habtejszín
  • 4 ek méz (keveset, mert a karamell szósz úgyis elég édes)

elkészítés

  1. A tejből és a pudingporból, a mézzel sűrű krémet főzünk ( mintha pudingot készítenénk), majd kihűtjük.
  2. Ha már kihűlt a krém hozzákeverjük a felvert habtejszínt.

Ha további sütés nélküli sütire vágynál, próbáld ki az Oreo trüffel gyolyókat!


Hozzávalók a Maxi King süti tetejére

  • 150 g mogyoró (durvára vágva)
  • 150 g étcsokoládé (lehet a fele tej csoki is, úgy még maxi kingesebb, de édesebb is jóval)
  • 1 ek kókuszolaj/ vaj

elkészítés

  1. Egy kis tálban megolvasztjuk a csokit, majd belekeverjük a mogyorók felét. (Ezt majd szépen elkenjük a felső kekszrétegre, a mogyik másik felét pedig csak rászórjuk)
  2. A kekszek felét a tepsi aljába fektetjük.
  3. Rákenjük a krém felét és szépen, egyenletesen eloszlatjuk.
  4. A krém rétegre rácsorgatjuk a karamellt és szépen elkenjük, majd hűtőben kicsit állni hagyjuk.
  5. Erre jön a krém másik fele (DE csak ha jól kihűlt a karamell, különben nem állnak meg szépen a rétegek és nyugadtan spatula helyett habzsákból nyomjuk csíkonként a krémet. Ha ezzel nem akarunk bajlódni, akkor csak egybe kenjük az összes krémet a kekszes alapra és úgy öntsük rá a karamellt.:) )
  6. A kekszek másik felét is rátesszük.
  7. Végül mehet rá a csoki és a mogyoró.
  8. Minimum 2 órát hagyjuk hűlni a hűtőbe, majd falatozhatjuk is.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

maxi king sütés nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha