Igazából minden ezzel a sütés nélküli maxi king sütivel kezdődött, még 2016-ban… el sem hiszem azóta mennyi minden történt! Na nem ez lett életem videója! Úgyhogy térjünk át inkább a receptre, mert az tényleg nagyon finom! 🙂
Hozzávalók a házi Karamellhez
(Használhatunk boltit is, de a saját készítésű sokkal finomabb) *Több hétig eláll a hűtőben, befőttes üvegben
- 1 pohár cukor
- 1/2 pohár tejszín
- pár kocka kb.: 50 g teavaj
- csipet só
- vanília
elkészítés
- A cukrot magas hőfokon elkezdjük karamellizálni. Amint kristályosodik elkezdjük szorgalmasan kevergetni, amíg minden darabb el nem olvad. Ez a folyamat elég sokáig tart, de csak kevergessük, megéri!
- Ha már csak 1-2 összeállt cukordarabkánk maradt, akkor nagyon figyeljünk oda, hogy meg ne égessünk a cukrot, mert keserű lesz! (Ha nagyon összeáll 1-2 darab, mert nem kevertük eléggé, akkor inkább halásszuk ki őket gyors mielőtt megég, de ha jól kevergetjük biztosan elolvad rendesen a cukor!!)
- Ovatosan hozzáadjuk a vajat és elkeverjük.
- Majd beleöntjük a tejszín és azt is teljesem elkeverjük. Nyugodtan húzzuk le a tűzhelyről, nehogy kicsapjon ÉS semmi esetre se kóstoljuk meg!!!
- Vegüli belekeverjük a sót és a vaníliát.
https://www.youtube.com/watch?v=db2IRuA3eZs&t=4s
Hozzávalók aMaxi King süti alapjához
- 30 dkg vajas keksz
Hozzávalók a Krémhez
- 3 tasak pudingpor (2 tejszínes, 1 vaníliás)
- 8 dl tej
- 400-500 ml habtejszín
- 4 ek méz (keveset, mert a karamell szósz úgyis elég édes)
elkészítés
- A tejből és a pudingporból, a mézzel sűrű krémet főzünk ( mintha pudingot készítenénk), majd kihűtjük.
- Ha már kihűlt a krém hozzákeverjük a felvert habtejszínt.
Ha további sütés nélküli sütire vágynál, próbáld ki az Oreo trüffel gyolyókat!
https://www.youtube.com/watch?time_continue=114&v=DHLQWpnSXK0
Hozzávalók a Maxi King süti tetejére
- 150 g mogyoró (durvára vágva)
- 150 g étcsokoládé (lehet a fele tej csoki is, úgy még maxi kingesebb, de édesebb is jóval)
- 1 ek kókuszolaj/ vaj
elkészítés
- Egy kis tálban megolvasztjuk a csokit, majd belekeverjük a mogyorók felét. (Ezt majd szépen elkenjük a felső kekszrétegre, a mogyik másik felét pedig csak rászórjuk)
- A kekszek felét a tepsi aljába fektetjük.
- Rákenjük a krém felét és szépen, egyenletesen eloszlatjuk.
- A krém rétegre rácsorgatjuk a karamellt és szépen elkenjük, majd hűtőben kicsit állni hagyjuk.
- Erre jön a krém másik fele (DE csak ha jól kihűlt a karamell, különben nem állnak meg szépen a rétegek és nyugadtan spatula helyett habzsákból nyomjuk csíkonként a krémet. Ha ezzel nem akarunk bajlódni, akkor csak egybe kenjük az összes krémet a kekszes alapra és úgy öntsük rá a karamellt.:) )
- A kekszek másik felét is rátesszük.
- Végül mehet rá a csoki és a mogyoró.
- Minimum 2 órát hagyjuk hűlni a hűtőbe, majd falatozhatjuk is.