A TÖKÉLETES SAJTTORTA receptem

Itt is a legjobb és legfinomabb, TÖKÉLETES sajttorta receptem 🙂

imááádat! <3

Légbuborék és barnulás mentes, lágy, krémes és egyszerűen TÖKÉLETES!!!

legjobb sajttorta recept

SÜTÉSI MÓD: A sajttortánkat vízgőzös sütőben sütjük. Így mielőtt bárminek nekiállunk előkészítjük a sütőnket.

  1. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra, alul-felül sütésen.
  2. Egy hőálló edénybe kb 1 liter vizet öntünk és ezt a sütőnk aljába tesszük.

klasszikus sajttorta recept

Ez a sajttorta egy 24 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Hozzávalók a sajttorta alapjához:

  • 450 g darált keksz (édesített)
  • csipet só
  • 170 g olvasztott vaj

elkészítés

  1. A kekszhez hozzáadjuk a csipet sót, majd elkeverjük az olvasztott vajjal és kicsit összegyúrjuk. (Nedves homok szerű állagot kell kapnunk.)
  2. A 24 cm-es tortaformánk aljába és fel egészen az oldalára nyomkodjuk és 5 perc alatt a meleg sütőnkben elősütjük, majd félretesszük.

eredeti sajttorta recept

Sajttorta Hozzávalók:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 150 g tej
  • 205 g cukor
  • 2 db (M-es) tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 3 ek kukoricakeményítő
  • 1 ek vanília paszta
  • ½ citrom leve
  • csipet só
  • csipet fahéj

(Fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen. Hiszen azt szeretnénk, hogy szép sima legyen a sajttortánk teteje, és ne repedezzen be.)

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.  

  1. Egy nagy tálban a mascarponét kézi habverővel kikeverjük. (Végig csak kézi habverővel dolgozunk, mert ha robotgébbel dolgoznánk túl sok levegőt vernénk bele és buborékos lenne a sajttortánk teteje.)
  2. Hozzáadjuk a cukrot és teljesen elkeverjük.
  3. Egy kisebb tálban a ricottát és a tejet csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponéhoz és szépen elkeverjük.
  4. Előszőr az egész tojásokat egyenként, majd az extra sárgáját és a keményítőt is hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal csomómentesen elkeverjük. Gyorsan és pontosan dolgozzunk, ne kevergessük sokáig, hogy ne juttassunk sok levegőt a masszába és ne legyen buborékos a végeredmény.
  5. Végül belekeverjük a vaníliát, a citromlét, a fahéjat és a csipet sót is.
  6. A masszát az elősütött formánkba öntjük és a 175°C-ra előmelegített sütőnkben alul-felül sütésen 30 percig sütjük.
  7. Majd leveszük a hőfokot 150°C-ra és további 30 percig még sütjük. Majd kikapcsoljuk a sütőt, de se a sajttortát, se a forró vizestálat nem veszük ki a sütőből. Csak pici résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját és kb másfél órát hűlni hagyjuk. Majd a sajttortát kivesszük és ha már szobahőmérsékletű hűtőbe tesszük és egy éjszakán át pihentetjük.
  8. Másnap kivesszük a formából, ha szeretnénk tetszés szerint habtejszínnel, friss gyümölcsökkel, karamellel vagy akár csokiszósszal is tálalhatjuk a sajttortánkat.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

mascarponés sajttorta recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]