Itt is a legjobb és legfinomabb, TÖKÉLETES sajttorta receptem 🙂
imááádat! <3
Légbuborék és barnulás mentes, lágy, krémes és egyszerűen TÖKÉLETES!!!
SÜTÉSI MÓD: A sajttortánkat vízgőzös sütőben sütjük. Így mielőtt bárminek nekiállunk előkészítjük a sütőnket.
- A sütőt előmelegítjük 175°C-ra, alul-felül sütésen.
- Egy hőálló edénybe kb 1 liter vizet öntünk és ezt a sütőnk aljába tesszük.
Ez a sajttorta egy 24 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Hozzávalók a sajttorta alapjához:
- 450 g darált keksz (édesített)
- csipet só
- 170 g olvasztott vaj
elkészítés
- A kekszhez hozzáadjuk a csipet sót, majd elkeverjük az olvasztott vajjal és kicsit összegyúrjuk. (Nedves homok szerű állagot kell kapnunk.)
- A 24 cm-es tortaformánk aljába és fel egészen az oldalára nyomkodjuk és 5 perc alatt a meleg sütőnkben elősütjük, majd félretesszük.
Sajttorta Hozzávalók:
- 500 g mascarpone
- 250 g ricotta
- 150 g tej
- 205 g cukor
- 2 db (M-es) tojás
- 1 db tojássárgája
- 3 ek kukoricakeményítő
- 1 ek vanília paszta
- ½ citrom leve
- csipet só
- csipet fahéj
(Fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen. Hiszen azt szeretnénk, hogy szép sima legyen a sajttortánk teteje, és ne repedezzen be.)
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Egy nagy tálban a mascarponét kézi habverővel kikeverjük. (Végig csak kézi habverővel dolgozunk, mert ha robotgébbel dolgoznánk túl sok levegőt vernénk bele és buborékos lenne a sajttortánk teteje.)
- Hozzáadjuk a cukrot és teljesen elkeverjük.
- Egy kisebb tálban a ricottát és a tejet csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponéhoz és szépen elkeverjük.
- Előszőr az egész tojásokat egyenként, majd az extra sárgáját és a keményítőt is hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal csomómentesen elkeverjük. Gyorsan és pontosan dolgozzunk, ne kevergessük sokáig, hogy ne juttassunk sok levegőt a masszába és ne legyen buborékos a végeredmény.
- Végül belekeverjük a vaníliát, a citromlét, a fahéjat és a csipet sót is.
- A masszát az elősütött formánkba öntjük és a 175°C-ra előmelegített sütőnkben alul-felül sütésen 30 percig sütjük.
- Majd leveszük a hőfokot 150°C-ra és további 30 percig még sütjük. Majd kikapcsoljuk a sütőt, de se a sajttortát, se a forró vizestálat nem veszük ki a sütőből. Csak pici résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját és kb másfél órát hűlni hagyjuk. Majd a sajttortát kivesszük és ha már szobahőmérsékletű hűtőbe tesszük és egy éjszakán át pihentetjük.
- Másnap kivesszük a formából, ha szeretnénk tetszés szerint habtejszínnel, friss gyümölcsökkel, karamellel vagy akár csokiszósszal is tálalhatjuk a sajttortánkat.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.