Szuper finom házi medvehagymás pogácsa recept lépésről lépsre.
Ebből a receptből kb 3 nagy tepsi 🙂
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért.
Hozzávalók a medvehagymás pogácsához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj (hideg, felkockázva)
- 2 tojás sárgája
- 2 kis tejföl
- 2-3 ek langyos tej
- 1 cs élesztő
- 1 tk cukor
- 1 nagy ek só
- 1 kis csokor medvehagyma (apróra vágva)
- 125 g Magvariáció elhagyható
Kenéshez: 1 tojás + 2 ek víz
Elkészítés:
- A tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és hagyjuk kicsit felfutni.
- A liszthez hozzákeverjük az összes többi hozzávalót (a felfutott élesztőt is), jól összegyúrjuk.
- Meleg helyen megkelesztjük a tésztát.
- A tésztát 2 részre osztjuk, átgyúrjuk.
- Lisztezett lapon téglalap alakura kinyújtjuk. (Ha szeretnénk hajtogathatjuk is; szimpla hajtás, dupla hajtás, szimpla és még egyszer dupla.)
- Késsel bevagdossuk a tetejét kockásra.
- 3 cm átmérőjű szaggatóval/kupicával kiszaggatjuk.
- Megkenjük a tetejüket és sajttal is megszorhatjuk.
- 180°C-on (alul-felül sütés) 15-20 perc alatt megsütjüka medvehagymás pogácsákat.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.