Sütés, főzés MÉRLEG NÉLKÜL

Hello Konyhatündér,

készen állsz, hogy Rockstarrá válj? 🤩

Szerintem mind egyet értünk abban, hogy ha létezik valami, ami megkönnyítheti és felgyorsítja az életünket, arra mindig igent kell azonnal mondanunk.

Nálam van három nagyon szexi táblázat. És valószínűleg még nem is sejted, hogy vágysz rájuk. Aztán, amint meglátod őket arra gondolsz majd; „Hogyan élhettem ezek nélkül?”

Emlékszel arra, amikor lelkesen nekiálltál egy receptnek… Legjobb tudásod szerint követted a receptet és valamiért csak nem sikerült… Az a $$$$$ recept!

Baking fail

Igen-igen tudom… és mi van akkor, ha azt mondom, hogy nem a recept a hibás. Hanem csak egy ici-pici hiányosság van a tudásodban.

Most kicsit felbosszantottalak ugye? 🤬 Joggal kérdezheted tőlem; „Míra, mond már el mit nem tudok?”

Sütésnél nagyon fontos a megfelelő arányok betartása. Valamint a hőmérsékletre is nagyon kell figyelned, hogy megfelelő állagokat kapj és tökéletes legyen a végeredmény.

Most biztos arra gondolsz:

„Jó-jó Míra ezt már tudom… És képzeld figyelek rá! De mégsem lesz olyan, mint a képeken!”

Segítség

Ne aggódj Rockstar, tudom miről beszélsz! Mutatom is a megoldást… 😊

1.Segítség: Átszámító táblázat sütéshez

Az átszámító táblázat az alapanyagok mennyiségét segít kiszámolni, ha a recept nem pont akkora formához szól, mint amekkora formában szeretnéd elkészíteni a sütit.

Ha egy receptnél a hozzávalóid egy pl. 28 cm-s formához szólnak, de te mondjuk ezt a receptet 18 cm-s formába szeretnéd elkészíteni, akkor muszáj lesz a mennyiségen változtatnod, különben nem úgy fog megsülni a tészta, ahogy te szeretnéd. Nem elég csak szimplán megfelezned az alapanyagokat, mert úgy nem lesz jó a recept. A 28 cm-es formából ki kel számolnod az alapanyagok mennyiséget a 18 cm-s formába, ehhez szükséged lesz egy szorzószámra. Hogy mi az a szám, azt az átszámító táblázatból le tudod olvasni. És hogy hogyan kell pontosan használni? Hát természetesen a táblázathoz leírás is jár.

Átszámító táblázat

2. Segítség: Sütés, főzés mérleg nélkül.

Azt hiszem ez nem szorúl magyarázatra. 😊

Sütés, főzés mérleg nélkül

3. Segítség: Best Útmutató Ever

Mit? Miben? Milyen hőfokon? Mennyi ideig süssünk/főzzünk? A következő táblázatom közel 50 alapanyag kapcsán, pontosan ezekre a kérdésekre ad választ.

útmutató

És a jó hír, hogy ezt a három szexi táblázatomat most ajándékba oda tudom neked adni!

Részletekért katt az ajándékra!Ajándék

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük