Krémes karamelltorta, a karamellimádók új kedvence.?? Szuper egyszerű és szuper finom recept.
Hozzávalók a Krémes Karamelltorta alapjához:
Ez a karamelltorta egy 22 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor kattints IDE.
- 4 db tojás (M-es)
- 8 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl mandulatej
- csipet fahéj
- 1 mk vanília paszta
Hozzávalók Karamellkrémhez:
- 200 g mascarpone
- 200 ml növényi habtejszín
- 5-7 ek karamellszósz
- csipet só
- 1 tk vanília paszta
- csipet fahéj
+ 100 g fehércsoki
+ 50 g karamell
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A tojásokat a cukorral egy nagy tálba öntjük, majd fehéredésig keverjük.
- Az olvasztott vaj, amint szobahőmérsékletre hűl hozzákeverjük a tojásokhoz.
- A száraz hozzávalókat beleszitáljuk a vajas masszába.
- Hozzáöntjük a tejet és a vaníliát, majd jól elkeverjük.
- A kész masszát beleöntjük a szilikonos sütőpapírral bélelt sütőformánkba és 180°C-on alul-felül sütésen kb. 20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- A piskótánkat teljesen kihűtjük.
- A fehércsokit megolvasztjuk és belekeverjük a karamell darabkákat.
- A krémhez a hozzávalókat egy közepes tálba öntjük és habverővel lágy krémmé keverjük.
- A piskótánkat ketté vágjuk, majd megtöltjük a krémünkkel és az olvasztott fehércsokis masszával.
- Kívülről beburkoljuk a krémünkkel a tortát és tetszés szerint karamellszósszal díszíthetjük. (A képen lévő díszítéshez egy kiskanál segítségével mélyedéseket készítünk a krémbe és karamellszószt csorgatunk bele.)
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.