Vegán Csokitorta recept +elkészítés videó & kóstolás

Vegán Csokitorta recept +elkészítés videó & kóstolás

A videóban lévő kóstolásról előljáróban annyit, hogy Olivér nagyon nem szereti se a csokitortát és úgy általánosságban a vegán produktumokat se. 😅😅😅 szóval….

Hozzávalók a Vegán Csokis Piskótához: 

Ez a vegán csokitorta egy 20 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor kattints IDE.

  • 400 ml szójatej
  • 2 tk almaborecet
  • 250g növényi vaj
  • 200g cukor
  • 430g liszt
  • 10g kakaó
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 45g reszelt étcsoki
  • 1 csipet só

elkészítés

  1. A szójatejben elkeverjük az almaborecetet és félrerakom kicsit.
  2. A „vajat” a cukorral kb 5 perc alatt egy nagyobb tálban habosra keverjük.
  3. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk egy nagy tálba.
  4. A vajas masszához felváltva hozzáadagoljuk a szójatejet és a száraz hozzávalókat. (Mindig a száraz hozzávalót hagyjuk a legvégére és a nedvessel kezdjük.)
  5. A kész masszát 2 db 20cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. (Egybe ne süssük, mert nagyon nehéz lenne szépen több részre vágni. Nagyon puha és morzsálódós a piskóta sülés után, ezért nagyon-nagyon óvatosan dolgozzunk vele.)
  6. A vegán csokitortát 180°C-on kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  7. A piskótákat teljesen kihűtjük.

A krémhez a szükséges receptet itt találod: Étcsokis ganache tölteléknek

Vegán Csokitorta Összeállítása:

  1. Megtöltjük a tortánkat a ganache krémmel, majd a torta külsejét is megkenjük a krémünkel.
  2. Tetszés szerint tovább díszíthetjük a vegán csokitortát díszítőgyöngyökkel.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha