Vegán csokitorta recept

#vegán csokitorta

Ez a torta egy 20 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Krém: Étcsokis ganache tölteléknek

Piskóta: 

  • 400 ml szójatej
  • 2 tk almaborecet
  • 250g növényi vaj
  • 200g cukor
  • 430g liszt
  • 10g kakaó
  • 45g reszelt étcsoki
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  1. A szójatejben elkeverem az almaborecetet és félrerakom kicsit.
  2. A „vajat” a cukorral kb 5 perc alatt habosra keverjük.
  3. A száraz hozzávalókat összeszitálom.
  4. A vajas masszához felváltva hozzáadagoljuk a szójatejet és a száraz hozzávalókat. (Mindig a száraz hozzávalóval a legvégén.)
  5. 2 db 20cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. (Egybe ne süssük, mert nagyon nehéz lenne szépen több részre vágni. Nagyon morzsálódós ha megsül, ezért nagyon-nagyon óvatosan dolgozzunk vele)
  6. 180C-on kb 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  7. Teljesen kihűtjük.

Összeállítás

  1. Megtöltjük a tortát ganache krémmel, majd a külsejét is megkenjük a krémünkel.
  2. Tetszés szerint tovább díszíthetjük díszítőgyöngyökkel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük