A videóban lévő kóstolásról előljáróban annyit, hogy Olivér nagyon nem szereti se a csokitortát és úgy általánosságban a vegán produktumokat se. ??? szóval….
Hozzávalók a Vegán Csokis Piskótához:
Ez a vegán csokitorta egy 20 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor kattints IDE.
- 400 ml szójatej
- 2 tk almaborecet
- 250g növényi vaj
- 200g cukor
- 430g liszt
- 10g kakaó
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 45g reszelt étcsoki
- 1 csipet só
elkészítés
- A szójatejben elkeverjük az almaborecetet és félrerakom kicsit.
- A „vajat” a cukorral kb 5 perc alatt egy nagyobb tálban habosra keverjük.
- A száraz hozzávalókat összeszitáljuk egy nagy tálba.
- A vajas masszához felváltva hozzáadagoljuk a szójatejet és a száraz hozzávalókat. (Mindig a száraz hozzávalót hagyjuk a legvégére és a nedvessel kezdjük.)
- A kész masszát 2 db 20cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. (Egybe ne süssük, mert nagyon nehéz lenne szépen több részre vágni. Nagyon puha és morzsálódós a piskóta sülés után, ezért nagyon-nagyon óvatosan dolgozzunk vele.)
- A vegán csokitortát 180°C-on kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- A piskótákat teljesen kihűtjük.
A krémhez a szükséges receptet itt találod: Étcsokis ganache tölteléknek
Vegán Csokitorta Összeállítása:
- Megtöltjük a tortánkat a ganache krémmel, majd a torta külsejét is megkenjük a krémünkel.
- Tetszés szerint tovább díszíthetjük a vegán csokitortát díszítőgyöngyökkel.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.