Szuper egyszerű, sütés nélküli kekszes krémes süti, ami sajnos elég komoly függőséget tud okozni… 😀
Egyik kedvenc nyár sütink ez a kekszes krémes szelet. Hihetetlen egyszerű elkészíteni, szuper krémes és naaagyon finom. Jaaa és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Imááádom! 🙂
Hozzávalók a sütés nélküli krémes szelethez:
- 3 csomag bourbon vaníliás pudingpor (3 x 36g)
- 8 dl tej
- 200 g vaj
- 120 g cukor
- 500 ml cukrozott, növényi habtejszín
- 3 ek olvasztott étcsoki
- 400 g vajas keksz
elkészítés
- 200 g vajas kekszet kirakosgatunk egymás mellé, szép egyenletesen egy nagy tepsi aljába.
- A tejből 7 dl-t egy edénybe öntjük és feltesszünk forrni.
- A pudingporokat és a cukrot egy tálba öntjük, majd a maradék 1 dl tejet hozzáöntjük és csomómentesen elkeverjük.
- Amint felforr a tejünk, hozzáöntjük a cukros pudingos tejet és folyamatosan kevergetve pár másodperc alatt besűrítjük. Egy nagyon sűrű, kemény masszát kell kapnunk.
- A vajat felkockázzuk és 4-5 részletben, hozzákeverjük a forró pudingos masszához. Mire az összes vajat belekevertük egy kellemesen lágy krémet kapunk.
- A vaníliás krémünket rákanalazzuk a kekszeink tetejére és egy spatula segítségével szépen, egyenletesen eloszlatjuk.
- A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a felét a vaníliás krémünk tetején eloszlatjuk, a másik felét pedig félretesszük.
- A maradék kekszeinket a tejszínhab réteg tetejére rakosgatjuk úgy, hogy pontosan fedjék egymást az alsó keksz réteggel.
- A maradék tejszínhabot eloszlatjuk a keksz réteg tetején.
- A 3 ek étcsokit rákanalazzuk pár foltban a tejszínhab tetejére, majd egy kiskanál segítségével rusztikusan összehúzzuk a tejszínhabbal.
- Az elkészült süteményünket akár egy napot, de minimum egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük tálalás előtt. Legyünk türelmesek kell neki idő, amíg teljesen bepuhul a keksz réteg.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.