Nagyon finom és nagyon gyors recept: Kókuszgolyó, ami szuper lágy és nagyon könnyű. Nemcsak isteni finom, de lágy és puha marad napokig! Igazából tényleg az maradna… de hát úgyis elfogy, amint kiteszed az asztalra. Én eddig bárhova vittem (és rengeteg helyre vittem már!) sosem élte túl az éjszakát.
Hozzávalók kb 30-40 db Kókuszgolyóhoz:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 5 ek kristálycukor
- 2 ek vaníliás cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 rum aroma
- 3 ek kakaópor
- 4 dl kókusztej
Tölteléknek és forgatáshoz:
- aszalt vörösáfonya (elhagyható)
- kókuszreszelék
Feldobnád a kókuszgolyót valami kis extrával?
Katt ide az új Whiskey Kókuszgólyó receptemért! Imádni fogod!
ELKÉSZÍTÉS
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A száraz hozzávalókat egy nagy tálba öntjük és elkeverjük.
- Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kókusztejet, a rum aromát, a vaníliás cukrot és pár perc alatt összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. A masszát egészen addig gyúrjuk, amíg a kristálycukor teljesen elolvad benne. Ez pár perc alatt megvan.
- A masszából picit vizes kézzel golyókat gyúrunk. Nyugodtan akkora nagyságút, amekkora nekünk szimpatikus. Igazából a saját dolgunkat könnyítjük meg, ha nem száraz kézzel dolgozunk, hanem időnként kicsit benedvesítjük a kezünket. Mert így a golyók felülete kicsit ragacsosabb lesz, egyből gyorsan összeállnak és jobban rájuk tapad a kókusz.
- A golyóinkat a kókuszreszelékbe forgatjuk, majd egy tálcára vagy dobozba rakosgatjuk őket.
- Fogyasztás előtt még teljesen kihűtjük a kókuszgolyóinkat. A golyókat minimum 4 órára, de akár egész éjszakra is a hűtőbe tesszük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
A rum aromából mennyi kell pontosan?
Egy egész ruma aromát szoktam használni (30-38 ml kiszerelés).
Fantasztikus recept. Hálás vagyok. Én igazi rummal csináltam, nagyon finom lett.
Én is köszönöm a visszajelzést, nagyon örülök, hogy így ízlett. 🙂