A Piskótaroládot vizes piskótából, úgyanúgy készítjük el, mint a receptben csak 1 tk mézeskalács fűszerkeveréket keverünk bele.
Gyömbéres csokikrém:
- 2 dl tej
- 1 tojás
- 3 csapott ek keményítő
- 200 ml habtejszín (ha cukrozott nem kell a krémbe plusz cukor)
- 100g étcsoki (lehet tejcsoki is ha édesebben eszünk)
- gyömbér izlés szerint
- A tejszínben felolvasztjuk a csokit, majd belereszelünk a gyömberből.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A tejet, a tojást és a keményítőt összekeverjük és folyamatos kavargatás mellett összefőzzük. Sokára és hirtelen sűrűsödik be, de csak kevergessük szorgosan.
- A főzött krémet kihűtjük. (Nem hűtőben! Ne legyen túl hideg, csak langyosnál kicsit hűvösebb. Ha túl kihűtjük csomós lesz a krém, ha túl meleg szétfolyhat.)
- Felverjük a tejszínt.
- A főzött krémet átkeverjük robotgéppel, majd kanalanként hozzáadjuk a csokis krémhez.
- A krémet kihűtjük.
Borzselé:
- 200 ml vörösbor
- 2 ek keményítő
- 1 cs puncs vagy forraltbor fűszerkeverék
- 1 dl narancslé
- aszalt és kandírozott gyümölcsök
- ízlés szerint cukor
- A bort, a narancslével, a cukorral és a fűszerekkel felteszzük forrni.
- Pár percig forrni hagyjuk, majd leszűrjük.
- Vissza tesszül a tűzhelyre.
- Pár ek-al kimerünk a borból és elkeverjük keményítővel, majd hozzákeverjük a borhoz és besűrítjük. (mintha pudingot főznénk)
- Hozzákeverjük a gyümölcsöket.
- Folpackra öntjük, elegyengetjük és hengert formázunk belőle. (mint ahogy a videóban látszik)
- Kihűtjük.
Összeállítás:
- A krém felével megkenjük a piskótát.
- Ráhelyezzük a borzselét és feltekerjük.
- Megkenjük a krémmel és feldíszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://youtu.be/mhkiF4M1fDk