Blondie: szőke brownie recept
Hozzávalók egy közepes, 22cm-es Blondie alapjához:
Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 250g liszt
- 185g cukor
- 200g vaj
- 1 cs sütőpor
- 2 tojás (m-es)
- 100g fehércsoki
- 200 ml kókusztej
- 1 mk vanília
elkészítés
- A csokit és a vajat összeolvasztjuk, majd félre tesszük picit hűlni.
- A száraz hozzávalókat összeszitáljuk egy közepes tálba.
- Majd a száraz hozzávalókhoz hozzáöntjük az olvasztott vajas csokit, a vaníliát, a tojásokat és a kókusztejet, majd csomómentesen elkeverjük.
- A blondie tésztánkat beleöntjük a szilikonos sütőpapírral bélelt sütőformánkba és előmelegített sütőben 180°C-on, alul-felül sütésen pont 20 percig sütjük. Ne süssük tovább a blondiet, hogy ne száradjon ki. Akkor jó, ha sütőből kivéve a közepe még lágy.
- A blondiet fél órát szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk.
Ganache Hozzávalók:
- 250ml főzőtejszíni
- 100g fehércsoki
- zselés állagú piros ételfesték
elkészítés
- A csokit és a tejszínt összefőzzük, és teljesen elkeverjük.
- A ganache felét beszínezzük pirosra.
- A blondie tetejére felváltva kanalazzuk a fehércsoki és a piros ganachet, és eloszlatjuk.
- Pár percet hagyjuk kicsit megszáradni a ganachet a blondie tetején és már szeletelhetjük is.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.