Csak egy dolog veheti fel a versenyt a túrós pitével… a Túrós Pite Torta! ?
Egy pite, aki torta akart lenni. Vaaagy inkább egy torta, aki valaha még pite volt.?? Ahogy neked jobban tetszik.? De az biztos, hogy ha imádod a túrós pitét, akkor ezt is fogod!
Én mindig szeretem kihűteni teljesen a túrós finomságokat. Akkor lehet szépen szeletelni és igazából hidegen jobban kedvelem a túrót. ? De Olivér imádja melegen is, úgyhogy sosem sikerül teljesen kihűteni… mindig megszánom a kis Túrós PiteTortára éhezőt, és vágok neki egy szeletet. ? ?
Hozzávalók egy nagy 28 cm-es PiteTorta alapjához
Ha kisebb vagy nagyobb pitét szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 300g liszt
- 3 ek cukor
- 75 g olvasztott vaj
- ½ cs por élesztő
- ½ cs sütőpor
- 1 tojás (M-es)
- csipet só
elkészítés
- A lisztet, a cukrot, a csipet sót, a sütőport és a por élesztőt elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vajat és a tojást. Késbetétes robotgép segítségével elkeverjük és egy gombóccá gyúrjuk.
- A kész tészta gombócunkat kinyújtjuk és a tortaformánkba simítjuk.
Túrós töltelék Hozzávalók:
- 500 g túró
- 200 g cukor (ízlés szerint lehet több is)
- 2 kk vanília paszta
- ½ citrom leve
- 1 késhegynyi fahéj
- 2 tojás (M-es)
- 2 ek joghurt
- 2 ek liszt
elkészítés
- Egy kis tálba a joghurtot, a lisztet és a tojást csomómentesen elkeverjük.
- Egy nagyobb tálba, robotgép segítségével kikeverjük a túrót a cukorral.
- Hozzáadjuk a vaníliát, a citromlét, a fahéjat és jól elkeverjük.
- A túrós masszához hozzákeverjük a joghurtos masszánkat. Robotgéppel csomó mentesen elkeverjük, akkor jó ha a túró teljesen összetört és egy szép krémes masszát kaptunk.
- A túrós krémünket beleöntjük a pite tésztába és lefedjük a formánkat alufóliával. Lefedve mehet a sütőbe 175°C-on alul-felül sütésen 35 percre, majd fedő nélkül még kb 25 perc alatt készre sütjük.
- Szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük a Túrós PiteTortát, majd egy éjszakán át még a hűtőben pihentetjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.