Itt a fincsi, új keksz receptem: pb&j szendvicskekszek
Nagyon szeretem ezeket a mogyivajas & lekváros szendvicskekszeket. ? Igazán egyszerűek, és ha te is akkora mogyivaj rajongó vagy mint én, akkor tuti te is imádni fogod. ??
A keksz hozzávalói
- 200 g puha szobahőmérsékletű vaj
- 70 g barnacukor
- 70 g cukor
- 2 db (M-es) tojás
- 200 g liszt
- 35 g cukrozatlan kakaópor
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
A mogyivajas krém hozzávalói
- 6 ek krémes mogyoróvaj
- 5 ek cukor
- 1 mk vanília paszta
- 3 ek habtejszín
- 3 ek málnalekvár
A keksz elkészítése
- A vajat a cukrokkal robotgép segítségével felhabosítjuk.
- Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
- A kész masszát folpack-ra borítjuk, hosszában elkenjük, feltekerjük és a két végét lezárjuk. Mint azt a soft baked cookies receptemnél, is tesszük. Figyeljünk, hogy a kekszhengerünk nagyon egyenletes legyen! A hengerünket a mélyhűtőben pihentetjük.
- ½ óra elteltével kicsomagoljuk a masszát és egy éles késsel kb. ujjnyi vastagságú karikákra vágjuk. Ezért kell figyelni arra, hogy egyenletes legyen a hengerünk, hogy minden karikánk egyforma nagyságú legyen és könnyen tudjuk párosítani a szendvisckekszeket.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a szeleteket, elég távol egymástól. Úgy mintha egynek a helyét mindig kihagynánk.
- 180C-on 10-13 perc alatt készre sütjük.
- A kekszeinket teljesen kihűtjük.
A krém elkészítése és összeállítás
- A mogyivajat egy nagy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a tejszínt. Robotgép segítségével a hozzávalókat teljesen elkeverjük.
- A kekszeink alját megkenjük a mogyivajas krémünkkel. A krémre kanalazunk egy-egy kiskanálnyi málna lekvárt, és így rakjuk rá a szendvicskekszekre tetejüket.
- A kekszet keksztartó fém vagy műanyag jól záródó dobozba tesszük és egy éjszakán át szobahőmérsékleten pihentetjük. Így másnapra teljesen összepuhul a kekszünk. (De természetesen frissen is fogyaszthatjuk, ha nem bírunk várni. Nyugi én sem bírok soha várni…)
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.