Ez a málnás pite recept az egyik nagyon nagy kedvenc a családban. ❤️ Mindenki imádja. Néha úgy rákattannak, hogy 2 naponta süthetem a pitéket. 😀 A pite tésztája a ‘Best Pite Tészta Ever’ puha és omlós, és minden gyümölccsel működik. Nyáron általában a friss gyümölcsöket becukrozom és úgy töltöm meg a tésztát. Télen viszont előbb összefőzöm a gyümölcsöket egy kellemes töltelékké. Ez a recept most a téli verzió. Imádni fogjátok!
Hozzávalók egy nagy pite alapjához, Best Pite Tészta Ever:
Ha kisebb vagy nagyobb pitét szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 500g liszt
- 3 ek cukor
- 200g hideg vaj
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 cs sütőpor
- 2 tojás (m-es)
- 2 dl hideg víz
elkészítés
- A hideg vajat apróra kockázzuk.
- A lisztet, a cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vajat és késbetétes robotgép segítségével daraszerűre keverjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat és a vizet, majd robotgéppel elkeverjük.
- A kész tészta gombócunkat gyors mozdulatokkal kinyújtjuk. (Gyorsan, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől.)
- A tésztát a piteformánkba simítjuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.
Málnatöltelék Hozzávalók:
- 350g fagyasztott málna
- 180g cukor (ízlés szerint lehet több is)
- 1 kk vanília paszta
- 4ek keményítő
elkészítés
- A fagyasztott málnánkat egy nagy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és magas hőfokon elkezdjük összefőzni.
- Ha a málnánk már összeesett és teljesen szétfőtt hozzáadjuk a vaníliát.
- Amint a málnánk már igazán híg és egynemű, elkeverjük benne csomómentesen a keményítőt, majd szorgosan kevergetve magas lángon besűrítjük. Igazán gyorsan besűrűsödik, ez nem tart sokáig.
- A kész a töltelékünket beleöntjük a pite tésztába és 175°C-on alul-felül sütésen kb 40 perc alatt készre sütjük.
- 2-3 óra alatt kihűtjük, majd porcukorral tálaljuk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.