Új recept mára: ? Dirty Jégkása, azaz Limeos jégkása egy kis Whiskyvel ????
Szuper finom, hűsítő különlegesség, ami után határozottan beáll a jókedv!
????
Hozzávalók a Dirty Jágkásához:
- 2 db lime
- 1 db citrom
- 5 ek méz (A citrom és a lime savanyúságától függően lehet több is.)
- 5 ek porcukor
- 1 kk vanília paszta
- 1, 4 liter víz
- 25 ml 40%-os Skót Blended Whisky (poharanként)
A jégkása recept elkészítés
- A limeok és a citrom levét kifacsarjuk, majd egy nagy tálba öntjük.
- Hozzákeverjük a mézet, a cukrot és a vaníliát. Ekkor kóstoljuk meg a szirupunkat és ha nem elég édes adjunk hozzá még cukrot és mézet, nyugodtan csináljuk a szirupot kifejezetten ízesre, hiszen ez a fagyasztás során jelentősen mérséklődni fog.
- A szirupunkat húzzuk fel a vízzel és keverjük el teljesen.
- A limeos italunkat öntsük szilikonos jégkockatartóba és minimum 5 órára, de akár egy egész éjszakára tegyük a mélyhűtőbe. (Jobb, ha szilikonosba tesszük, hiszen mivel nem fagy teljesen szilárdra, ezért nem annyira könnyedén válik el a formától, mint a víz.)
- A jégkockatartóból kiszedjük a jégkásánk alapját és konyhai jégtörővel (lehet kézi is) megtörjük és 1-1,5 dl-es poharakba kanalazzuk.
- A jégkásákra öntünk 25-25 ml Whiskeyt és már fogyaszthatjuk is.
Egészségetekre!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.