Csokis Kuglóf recept, Krémes Sajttortaréteggel: avagy a legfinomabb kuglóf, amit valaha ettél! ?? Isteni finom, puha, csokis piskóta, igazán krémes és lágy sajttortaréteggel.
Szívesen! ?
Hozzávalók a Csokis Kuglóf alapjához:
- 25 dkg liszt
- 1 db (M-es) tojás
- 50 g olaj
- 250 ml tej
- 40 g holland* kakaópor
- 18 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
* A holland a.k.a. lúgosított kakaópor savasságát a lekerekített íz kedvéért a gyártás során mesterségesen csökkentik, a színe emiatt jóval sötétebb barna, és ízre csokoládésabb, mint a természetes változaté.
Hozzávalók Krémes Sajttortaréteghez:
- 250 g ricotta
- 1 db (M-es) tojás
- ½ lime leve
- 1 kk vanília paszta
- 6 ek cukor
- pici fahéj
- 1 púpos ek liszt
A csokis kuglóf recept elkészítése
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A csokis kuglófhoz egy nagyobb tálban kézi habverővel elkeverjük a tojást, a cukorral és az olajjal.
- A száraz hozzávalókat egy közepes tálba szitáljuk, majd a tojásos masszánkba forgatjuk.
- Végül a tejjel hígítjuk és csomómentesen elkeverjük.
- A sajttortaréteg elkészítéséhez először egy nagy tálban kikeverjük a ricottát a cukorral.
- Hozzáadjuk a lime levét, a vaníliát, a fahéjat és a tojást, majd csomómentesen elkeverjük.
- Végül belekeverjük a púpos evőkanál lisztet is.
- A kuglófformánkat formaleválasztó sprayvel biztosítjuk, majd a csokis kuglóf masszánk 1/3-át a formába öntjük.
- A sajttorta masszánk felét a csokis masszára kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd rácsorgatjuk a csokis masszánk másik 1/3-át és azt is eloszlatjuk. Ekkor a maradék sajttorta masszánkat is a formába kanalazzuk, végül pedig a fennmaradó csokis kuglóf masszánkkal zárunk.
- A kuglófunkat a 180°C-os sütőben alul-felül sütésen kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
- A már megsült kuglófunkat a formájában hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni majd, amint lehűlt kifordítjuk a formából. Tetszés szerint fogyaszthatjuk langyosan vagy teljesen hidegen is.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
Szia, nálunk nem lehet kapni ricottát, szerinted mivel tudnám helyettesíteni?
Szia ? Mascarponéval is működik, esetleg próbáld meg azzal helyettesíteni a ricottát.
Nagyon finom lett! Köszönöm!
Jajjdeszuper! Nagyon örülök neki