Házi Gyümölcsös Fagyi Recept: Ellenállhatatlan, erdei gyümölcsös jégkrém. ?
Nagyon egyszerű jégkrém recept és még fagyigép sem kell hozzá! Tökéletes hűsítő finomság a nyári melegben.
Hozzávalók a jégkrém alapjához:
- 250 g Mascarpone
- 250 ml cukrozott, növényi habtejszín
- 4-5 ek cukor (Inkább édesebbre csináljuk, hiszen a fagyasztás tompít az ízeken.)
- 1 ek vanília paszta
- 1 késhegynyi fahéj
- pár csepp citromlé
Hozzávalók az erdei gyümölcsös réteghez:
- 250 g fagyasztott erdei gyümölcs mix
- 4-5 ek cukor
- 2 ek citromlé
- nagy csipet fahéj
- 1 kk vanília paszta
- A gyümölcsös réteghez a hozzávalókat egy kis lábasba tesszük és elkezdjük összefőzni.
- Akkor jó, ha a gyümölcsök teljesen összeestek, ekkor egy botmixerrel teljesen egyneművé turmixoljuk. Sűrű lekvár szerű állagot kell kapnunk.
- A jégkrém alapjához egy nagy tálba öntjük a mascarponét, a cukrot és a növényi habtejszínt, majd robotgép segítségével lágy krémmé keverjük.
- Belekeverjük a vaníliát, a fahéjat és a pár csepp citromlét is, ha ezzel megvagyunk el is készült a jégkrémünk alapja.
- Egy fagyasztható talába öntjük a mascarponét, majd hozzákeverjük az erdei gyümölcsös réteget is, ám nem keverjük teljesen egyneművé a két masszát.
- A tálat légmentesen lezárjuk és minimum 5 órát, de akár egy éjszakán át a fagyasztóban pihentetjük az erdei gyümölcsös jégkrémet.
- Másnap fogyasztás előtt minimum 25 perccel kivesszük a jégkrémet a fagyasztóból és szobahőmérsékleten hagyjuk olvadozni. Közel fél óra elteltével tölcsérekbe, vagy kis tálkákba kanalazzuk a jégkrémünket.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.