Házi calippo jégkrém recept, lime-menta és málna ízekben

Házi calippo jégkrém recept, lime-menta és málna ízekben

Házi calippo jégkrém, lime-menta és málna ízekben. Szuper szomjoltó ebben a 32°C-ban. 🤤

Igazából fotózni ezeket a jégkrémeket jobban élveztem, mint elkészíteni.  Az elkészítés egyszerűen annyi, hogy öntsd össze ezt ezzel és fagyazd le. 😂 Úgyhogy ezt a szuper gyors receptet hozzá itt találjátok. Viszont a fotózás ennél picit izgibb. 🤩 Olivért kértem meg, hogy szerezzen nekem pár liter jégkockát, mert készítettem egy rakás jégkrémet (amik közül az egyik a calippo), amiket még gyorsan le kéne fotóznom mielőtt elfogynak. 😅 Szerencsére gyorsan szerzett is, mert sajnos az ilyen koncepcióhoz nem jó az a mezei jégkocka, ami éppen a kéznél van. 🤷🏼 Tegnap osztottam is meg egy kis insta storyt róla, hogy hogyan készült a fénykép. 🤫

Házi calippo jégkrém recept

Lime-Menta ízű calippo hozzávalók (4 db-hoz):

  • 100 ml Lime-Menta ízű gyümölcsszörp
  • 400 ml víz
  • 55 ml frissen facsart citromlé leszűrve

Málna ízű calippo hozzávalók(4 db-hoz):

  • 100 ml Málna ízű gyümölcsszörp
  • 400 ml víz
  • 55 ml frissen facsart citromlé leszűrve

elkészítés

  1. A szörpök hozzávalóit egy-egy tálba összeöntjük, elkeverjük, majd a formáinkba töltjük. Nekem ezek az ikeás formáim vannak. Ezeken a formákon van megjelölés, hogy meddig kell tölteni folyadékkal, de ha a tiedén esetleg nincs, akkor 2-3 ujjnyi helyet hagyj ki még a kupak alatt.
  2. A megtöltött és lezárt formákat a mélyhűtőbe tesszük, minimum 5 órára. Figyeljünk rá, hogy állítva és ne fektetve rakjuk őket a fagyasztóba, amíg megszilárdulnak. Támasszuk ki őket, hogy teljesen szép vízszintesek legyenek.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet