Házi calippo jégkrém recept, lime-menta és málna ízekben

Házi calippo jégkrém recept, lime-menta és málna ízekben

Házi calippo jégkrém, lime-menta és málna ízekben. Szuper szomjoltó ebben a 32°C-ban. 🤤

Igazából fotózni ezeket a jégkrémeket jobban élveztem, mint elkészíteni.  Az elkészítés egyszerűen annyi, hogy öntsd össze ezt ezzel és fagyazd le. 😂 Úgyhogy ezt a szuper gyors receptet hozzá itt találjátok. Viszont a fotózás ennél picit izgibb. 🤩 Olivért kértem meg, hogy szerezzen nekem pár liter jégkockát, mert készítettem egy rakás jégkrémet (amik közül az egyik a calippo), amiket még gyorsan le kéne fotóznom mielőtt elfogynak. 😅 Szerencsére gyorsan szerzett is, mert sajnos az ilyen koncepcióhoz nem jó az a mezei jégkocka, ami éppen a kéznél van. 🤷🏼 Tegnap osztottam is meg egy kis insta storyt róla, hogy hogyan készült a fénykép. 🤫

Házi calippo jégkrém recept

Lime-Menta ízű calippo hozzávalók (4 db-hoz):

  • 100 ml Lime-Menta ízű gyümölcsszörp
  • 400 ml víz
  • 55 ml frissen facsart citromlé leszűrve

Málna ízű calippo hozzávalók(4 db-hoz):

  • 100 ml Málna ízű gyümölcsszörp
  • 400 ml víz
  • 55 ml frissen facsart citromlé leszűrve

elkészítés

  1. A szörpök hozzávalóit egy-egy tálba összeöntjük, elkeverjük, majd a formáinkba töltjük. Nekem ezek az ikeás formáim vannak. Ezeken a formákon van megjelölés, hogy meddig kell tölteni folyadékkal, de ha a tiedén esetleg nincs, akkor 2-3 ujjnyi helyet hagyj ki még a kupak alatt.
  2. A megtöltött és lezárt formákat a mélyhűtőbe tesszük, minimum 5 órára. Figyeljünk rá, hogy állítva és ne fektetve rakjuk őket a fagyasztóba, amíg megszilárdulnak. Támasszuk ki őket, hogy teljesen szép vízszintesek legyenek.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha