Házi Maxi King Jégkrém Recept

Házi Maxi King Jégkrém Recept

Isteni finom és szuper egyszerű, házi Maxi King jégkrém recept.

Imááádni fogod!!! Nem is írok róla többet, egyszerűen muszáj kipróbálnod ezt a receptet!

Házi Maxi King Jégkrém

 Hozzávalók 6 db Maxi King pálcikás jégkrém alapjához:

  • 150 g natúr joghurt
  • 200 ml cukrozott, növényi habtejszín
  • 3 ek cukor
  • 3 db Kinder Maxi King
  • 1 tk vanília paszta
  • 100 g tejcsokoládé pasztilla
  • 3 ek kókuszolaj
  • 40 g sótlan, aprított mogyoró

Házi Maxi King Jégkrém recept

elkészítés

  1. A joghurtot, a cukorral és a vaníliával egy nagy tálba öntjük és elkeverjük.
  2. A habtejszínt kézi robotgéppel kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a joghurtos masszába.
  3. A Maxi Kinget apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a masszánkhoz. Kézi robotgéppel teljesen elkeverjük, kicsit össze is törjük.
  4. Az elkészült Maxi King masszánkat a formáinkba kanalazzuk. A megtöltött és lezárt formákat a mélyhűtőbe tesszük egész éjszakára.
  5. A csokoládé, hogy nagyon szép legyen a külsején elméletileg temperálnunk kéne. Viszont ugye a temperálás nem egy gyors folyamat… Ám egy kis apró figyelmességgel temperálás nélkül is szépen elkészíthetjük a csokoládét. Ehhez a csoki 2/3-át és az olajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. Majd a teljesen megolvadt csokoládéba belekeverjük a maradék csokinikat, így lehűl a közel megfelelő hőmérsékletre és szép lesz a végeredmény.
  6. A megolvadt, hőkezelt csokoládénkat egy pohárba töltjük és egyesével belemártogatjuk a formából kiemelt pálcikás jégkrémeinket.
  7. A csokiba mártott jégkrémeket sütőpapírra fektetjük.
  8. Gyorsan, még mielőtt megszilárdul a csokoládé a jégkrémen megszórjuk őket egymás után az aprított mogyoróval.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Házi Maxi King Jégkrém recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet