Házi Maxi King Jégkrém Recept

Házi Maxi King Jégkrém Recept

Isteni finom és szuper egyszerű, házi Maxi King jégkrém recept.

Imááádni fogod!!! Nem is írok róla többet, egyszerűen muszáj kipróbálnod ezt a receptet!

Házi Maxi King Jégkrém

 Hozzávalók 6 db Maxi King pálcikás jégkrém alapjához:

  • 150 g natúr joghurt
  • 200 ml cukrozott, növényi habtejszín
  • 3 ek cukor
  • 3 db Kinder Maxi King
  • 1 tk vanília paszta
  • 100 g tejcsokoládé pasztilla
  • 3 ek kókuszolaj
  • 40 g sótlan, aprított mogyoró

Házi Maxi King Jégkrém recept

elkészítés

  1. A joghurtot, a cukorral és a vaníliával egy nagy tálba öntjük és elkeverjük.
  2. A habtejszínt kézi robotgéppel kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a joghurtos masszába.
  3. A Maxi Kinget apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a masszánkhoz. Kézi robotgéppel teljesen elkeverjük, kicsit össze is törjük.
  4. Az elkészült Maxi King masszánkat a formáinkba kanalazzuk. A megtöltött és lezárt formákat a mélyhűtőbe tesszük egész éjszakára.
  5. A csokoládé, hogy nagyon szép legyen a külsején elméletileg temperálnunk kéne. Viszont ugye a temperálás nem egy gyors folyamat… Ám egy kis apró figyelmességgel temperálás nélkül is szépen elkészíthetjük a csokoládét. Ehhez a csoki 2/3-át és az olajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. Majd a teljesen megolvadt csokoládéba belekeverjük a maradék csokinikat, így lehűl a közel megfelelő hőmérsékletre és szép lesz a végeredmény.
  6. A megolvadt, hőkezelt csokoládénkat egy pohárba töltjük és egyesével belemártogatjuk a formából kiemelt pálcikás jégkrémeinket.
  7. A csokiba mártott jégkrémeket sütőpapírra fektetjük.
  8. Gyorsan, még mielőtt megszilárdul a csokoládé a jégkrémen megszórjuk őket egymás után az aprított mogyoróval.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Házi Maxi King Jégkrém recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha