Házi Maxi King Jégkrém Recept

Isteni finom és szuper egyszerű, házi Maxi King jégkrém recept.

Imááádni fogod!!! Nem is írok róla többet, egyszerűen muszáj kipróbálnod ezt a receptet!

Házi Maxi King Jégkrém

 Hozzávalók 6 db Maxi King pálcikás jégkrém alapjához:

  • 150 g natúr joghurt
  • 200 ml cukrozott, növényi habtejszín
  • 3 ek cukor
  • 3 db Kinder Maxi King
  • 1 tk vanília paszta
  • 100 g tejcsokoládé pasztilla
  • 3 ek olaj
  • 40 g sótlan, aprított mogyoró

Házi Maxi King Jégkrém recept

elkészítés

  1. A joghurtot, a cukorral és a vaníliával egy nagy tálba öntjük és elkeverjük.
  2. A habtejszínt kézi robotgéppel kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a joghurtos masszába.
  3. A Maxi Kinget apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a masszánkhoz. Kézi robotgéppel teljesen elkeverjük, kicsit össze is törjük.
  4. Az elkészült Maxi King masszánkat a formáinkba kanalazzuk. A megtöltött és lezárt formákat a mélyhűtőbe tesszük egész éjszakára.
  5. A csokoládé, hogy nagyon szép legyen a külsején elméletileg temperálnunk kéne. Viszont ugye a temperálás nem egy gyors folyamat… Ám egy kis apró figyelmességgel temperálás nélkül is szépen elkészíthetjük a csokoládét. Ehhez a csoki 2/3-át és az olajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. Majd a teljesen megolvadt csokoládéba belekeverjük a maradék csokinikat, így lehűl a közel megfelelő hőmérsékletre és szép lesz a végeredmény.
  6. A megolvadt, hőkezelt csokoládénkat egy pohárba töltjük és egyesével belemártogatjuk a formából kiemelt pálcikás jégkrémeinket.
  7. A csokiba mártott jégkrémeket sütőpapírra fektetjük.
  8. Gyorsan, még mielőtt megszilárdul a csokoládé a jégkrémen megszórjuk őket egymás után az aprított mogyoróval.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Házi Maxi King Jégkrém recept

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük