Nagyon finom és szuper egyszerű, házi Maxi King jégkrém recept.
Imááádni fogod!!! Nem is írok róla többet, egyszerűen muszáj kipróbálnod ezt a receptet!
Hozzávalók 6 db Maxi King pálcikás jégkrém alapjához:
- 150 g natúr joghurt
- 200 ml cukrozott, növényi habtejszín
- 3 ek cukor
- 3 db Kinder Maxi King
- 1 tk vanília paszta
- 100 g tejcsokoládé pasztilla
- 1 ek kókuszolaj
- 40 g sótlan, aprított mogyoró
elkészítés
- A joghurtot, a cukorral és a vaníliával egy nagy tálba öntjük és elkeverjük.
- A habtejszínt kézi robotgéppel kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a joghurtos masszába.
- A Maxi Kinget apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a masszánkhoz. Kézi robotgéppel teljesen elkeverjük, kicsit össze is törjük.
- Az elkészült Maxi King masszánkat a formáinkba kanalazzuk. A megtöltött és lezárt formákat a mélyhűtőbe tesszük egész éjszakára.
- A csokoládé, hogy nagyon szép legyen a külsején elméletileg temperálnunk kéne. Viszont ugye a temperálás nem egy gyors folyamat… Ám egy kis apró figyelmességgel temperálás nélkül is szépen elkészíthetjük a csokoládét. Ehhez a csoki 2/3-át és az olajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. Majd a teljesen megolvadt csokoládéba belekeverjük a maradék csokinikat, így lehűl a közel megfelelő hőmérsékletre és szép lesz a végeredmény.
- A megolvadt, hőkezelt csokoládénkat egy pohárba töltjük és egyesével belemártogatjuk a formából kiemelt pálcikás jégkrémeinket.
- A csokiba mártott jégkrémeket sütőpapírra fektetjük.
- Gyorsan, még mielőtt megszilárdul a csokoládé a jégkrémen megszórjuk őket egymás után az aprított mogyoróval.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.